Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucuresti: ANI a făcut sesizare la DNA pe numele lui Nicuşor Constantinescu

Bucuresti: ANI a făcut sesizare la DNA pe numele lui Nicuşor Constantinescu

DISTRIBUIȚI

137592  – 16062015 – ANI a sesizat DNA pentru conflict de interese în ceea ce-l privește pe Nicușor Constatinescu, președintele suspendat al CJ Constanța

În perioada exercitării funcției, a încheiat prin atribuire directă un contract de prestări servicii și 10 acte adiționale, semnate între C.J. Constanța și S.C. Conpress Holding S.R.L., societate al cărei acționar a fost asociat cu Sorin Strutinsky, Sanda Ciocoiu, Mihail Cârciog (23 mai 1994 – 4 aprilie 2002) și pe care a și administrat-o (3-4 aprilie 2002).

De asemenea, cu ocazia desfășurării evenimentului „Centura de Aur”, organizat în Constanța în septembrie 2013, C.J. Constanța, prin președintele Nicuşor Constantinescu, a încheiat cu agenția de turism S.C. Icar Tours Constanţa S.R.L. un contract cadru de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Astfel, prin încheierea acestui contract, s-a creat un folos patrimonial, în valoare de 22.000 lei, în favoarea S.C. Xenoti S.R.L., societate comercială ce a asigurat, cu ocazia evenimentului menționat, servicii de cazare la Complexul „Flora” din Mamaia, și în cadrul căreia Constantinescu deține calitatea de asociat. Anterior, în anul 2007, Icar Tors ConstanţaI a  încheiat cu Xenoti – Complex „Flora” Mamaia un contract de prestări servicii hoteliere pe durată nedeterminată. Astfel, pentru efectuarea plăților, Constantinescu, în calitate de președinte al C.J. Constanța și ordonator principal de credite, a semnat documentele financiar-contabile constând în cinci ordonanțări de plată, două angajamente bugetare și două propuneri de angajare.

Mai mult, în calitate de președinte al C.J. Constanța, Constantinescu a folosit informațiile referitoare la bugetul instituției publice și serviciile ce urmează a fi achiziționate, informații ce nu sunt destinate publicății, în scopul obținerii unor sume de bani (2.404.913,24 lei) pentru asociații Conpress Holding Constanța, societate care aparține acelorași persoane cu care președintele C.J. Constanța se află în relații de asociere și colaborare în ultimii cinci ani, în mai multe societăți comerciale.

În același sens, Constantinescu, folosind informații ce nu sunt destinate publicității, a favorizat și direcționat, prin intermediul agenției de turism Icar Tours Constanţa plata sumei în valoare de 252.899 lei pentru serviciile de cazare oferite în timpul competiției sportive „Centura de Aur”, din care, ulterior, suma de 22.000 lei a fost direcționată către propria firmă, Xenoti.

Ca urmare, ANI a sesizat DNA în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Constantinescu a infracțiunii de conflict de interese și a infracțiunii asimilate infracțiunilor de corupție (art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000).

Totodată, având în vedere neconcordanțele sesizate cu privire la unele facturi fiscale, constatate ca urmare a comunicării acestora de către  Xenoti – Complex „Flora” Mamaia şi Icar tours Constanţa, a fost sesizată și Agenția Națională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.), în vederea declanșării acțiunii de control fiscal la Xenoti. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.