Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Avertisment al Inspecţiei Muncii pentru angajatorii de pe Litoral

Bucureşti: Avertisment al Inspecţiei Muncii pentru angajatorii de pe Litoral

DISTRIBUIȚI

 137882 – 25062015 – Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 15 – 19 iunie 2015, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 360.089 de euro, adică 1.620.401 lei. Au fost depistate 212 persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 65 erau din județul Constanța, 32 din Galați și 13 din Argeș, potrivit unui comunicat al Inspecţiei Muncii.

În domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 1.299.901 lei din care 1.020.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 6 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 382 de angajatori. Au fost sancționate 29 de persoane fizice pentru că au acceptat să muncească la negru.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 320.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 34 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Inspectorii au dispus 6 opriri de echipamente și 3 sistări de activitate pentru evitarea accidentărilor la locul de muncă.

”Semnele date de caniculă și sezonul estival în care ne aflăm ne determină să acționăm prin campanii tematice pe Litoral, pentru a combate munca la negru și pentru a preveni accidentele. Reamintim angajatorilor că au obligația să asigure între 2 și 4 litri  de apă minerală pentru fiecare persoană, într-un schimb. Pentru cei care lucrează în aer liber se vor lua măsuri de ameliorare a condițiilor de muncă prin reducerea intensității efortului și alternarea perioadelor de lucru cu pauze la umbră. Acolo unde e posibil, lucrătorilor li se vor asigura spații de repaus sau dușuri. Inspectorii de muncă își vor îndeplini atribuțiile, indiferent de anotimp prin controale atât de zi cât și de noapte”, a avertizat Dantes Nicolae Bratu, şeful Inspecţiei Muncii. – PROMPT MEDIA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.