Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Elicoptere SMURD din România vor opera şi peste Prut

Bucureşti: Elicoptere SMURD din România vor opera şi peste Prut

DISTRIBUIȚI

Oleg Balan - Gabriel Oprea137489  – 11062015 –  Ministrul de Interne, Gabriel Oprea l-a primit joi la bucurești pe omologul său moldovean, Oleg Bălan. În cadrul unei conferințe de presă comune, susținută la sediul MAI, Gabriel Oprea a precizat că una dintre proiritățile celor două ministere este combaterea criminalității organizate transfrontaliere.

”Combaterea criminalității organizate transfrontaliere rămâne o prioritate pentru cele două ministere. Un alt aspect important al colaborării noastre este cel al intervenției în cazuri de urgență. Vom face un proiect strategic comun de îmbunătățire a răspunsului în cazul dezastrelor. Este un proiect finanțat prin fonduri europene, în valoare de 6,6 miliona de euro. Astfel, elicopterele SMURD de la Brăila și Galați vor putea opera și pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Gabriel Oprea.

De asemenea, ministrul român de Interne a precizat că l-a asigurat pe omologul său de sprijin în privința pregătirii ofițerilor moldoveni în instituțiile din țara noastră.

”L-am asigurat pe ministru că vom acorda sprijinul nostru pentru a pregăti ofițerii moldoveni în cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza și chiar am hotărât să mărim numărul de locuri pentru studenții moldoveni. Parteneriatul nostru trebuie să meargă cu succes mai departe”, a mai spus Gabriel Oprea. – PROMPT MEDIA

foto:mai.gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.