Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Isărescu îi asigură pe investitorii străini că România are creştere robustă...

Bucureşti: Isărescu îi asigură pe investitorii străini că România are creştere robustă şi durabilă

DISTRIBUIȚI

137286  – 04062015 – Cresterea economica pe care Romania o inregistreaza este robusta si durabila, iar deficitul bugetar este bine tinut sub control, conform angajamentelor internationale pe care tara noastra si le-a luat, le-a transmis miercuri guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, investitorilor straini prezenti in Bucuresti, cu ocazia conferinta Euromoney. Isarescu a mai spus ca Romania trebuie sa se concentreze asupra reformelor structurale, potrivit Hotnews.ro.

„Aceste reforme sunt extrem de importante pentru a sustine viabilitatea economiei”, a mai spus guvernatorul BNR.

El a mai vorbit si despre perioada post-criza a economiei romanesti, atragand atentia autoritatilor ca orice greseala de politici fiscale va genera apoi corectii extrem de dureroase al caror efect va dura mult in timp.

„Corectiile sunt intotdeauna dificil de inteles de catre publicul larg, dar si de explicat. Sfatul meu este: Nu faceti greseli pentru ca a le corecta devine dureros”, a mai spus miercuri Isarescu.

In legatura cu trecerea la euro, guvernatorul s-a aratat categoric: „Din punct de vedere legal nu avem alta optiune decat aderarea”, a precizat el.

Potrivit organizatorilor, evenimentul reuneste peste 300 de participanti care vor discuta, dezbate si analiza provocarile si oportunitatile pe care le prezinta economiile din Sud-Estul Europei.

La conferinta mai participa, printre altii, Alen Leveric, adjunctul ministrului Economiei din Croatia, Erjon Luci, adjunctul ministrului Finantelor din Albania, Dusan Vujovic, ministrul Finantelor din Serbia, Elisabeta Gjoni, prim-viceguvernatorul Bancii Albaniei, si Velibor Milosevic, viceguvernator responsabil cu supravegherea bancara in Banca Centrala din Muntenegru.

Principalele teme de discutie vizeaza posibilitatea cresterii economice in contextul economic global actual, efectul sanctiunilor impuse Rusiei asupra tarilor din Sud-Estul Europei, securitatea energetica versus dependenta de Rusia, problema creditelor neperformante, abordarile in privinta creditelor ipotecare in franci elvetieni sau masurile adoptate pentru a creste absorbtia fondurilor europene. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.