Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: MAE: Românii pot intra doar cu actul de identitate în R....

Bucureşti: MAE: Românii pot intra doar cu actul de identitate în R. Moldova

DISTRIBUIȚI

 137757 – 22062015  –  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a fost notificat astăzi, 22 iunie 2015, de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova cu privire la modificarea și completarea listei documentelor de călătorie acceptate pentru intrarea în Republica Moldova.

Potrivit acestor modificări, cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene, inclusiv cetățenii români, pot intra pe teritoriul Republicii Moldova în baza cărților de identitate aflate în prezent în circulație (formatele ID1, ID2 sau biometric), potrivit unui comunicat al MAE.

Accesul cetățenilor români în Republica Moldova pe baza cărților de identitate a fost o temă abordată intens în ultimele luni de partea română, în dialogul purtat pe linia Ministerului Afacerilor Externe. Ministrul Bogdan Aurescu a iniţiat demersurile pentru adoptarea de către Guvernul Republicii Moldova a acestei măsuri, ridicând acest aspect în cursul întrevederii din 25 martie 2015, de la București, cu președintele Parlamentului Republicii Moldova şi, ulterior, în discuţiile cu omologul sau. Demersurile au fost dezvoltate ulterior, inclusiv în cadrul consultărilor în domeniul consular dintre ministerele afacerilor externe ale României și Republicii Moldova.

Guvernul Republicii Moldova a adoptat o hotărâre în acest sens în ședința din 16 iunie 2015.

În ziua imediat următoare, 17 iunie 2015, în cursul vizitei oficiale la Chișinău, ministrul Bogdan Aurescu a exprimat, în întrevederile cu oficialii Republicii Moldova, aprecierea părții române pentru această decizie care reconfirmă soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral și orientarea pro-europeană a Republicii Moldova. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.