Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Oficial nu i s-a cerut demisia, dar ministrul Cazanciuc e “dispus”...

Bucureşti: Oficial nu i s-a cerut demisia, dar ministrul Cazanciuc e “dispus” să renunțe la funcție

DISTRIBUIȚI

137438  – 10062015 – Dupa ce în presă s-au vehiculat informațiile potrivit cărora mai multi social-democrati au solicitat schimbarea ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat, miercuri dimineata, ca, oficial, nu i s-a cerut demisia.

„Oficial, nu mi s-a cerut demisia din partea premierului. Se poate face o evaluare. Daca mandatul meu initial a corespuns mandatului preluat acum doi ani de zile, daca am facut ce trebuia ca ministru al Justitiei”, a declarat Cazanciuc, potrivit Ziare.com.

Ministrul a tinut sa precizeze ca, dupa parerea sa, si-a indeplinit mandatul pana acum, iar in cazul in care va trebui sa plece va face acest lucru.

„Consider ca mi-am indeplinit mandatul pana acum, dar este o evaluare subiectiva. Daca lucrurile vor fi evaluate altfel, sunt dispus sa ma retrag, nimeni nu este de neinlocuit. Nu am avut pana acum o discutie cu premierul pe aceasta tema, o sa am aceasta discutie azi sau maine. Am avut o discutie de principiu”, a subliniat ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

Ministrul a mai spus ca niciun coleg din PSD nu i-a facut pana acum, „cel putin in ultimul timp, vreun repros pe anumite chestiuni concrete”.

Cazanciuc a mai afirmat ca a avut „un raport de tara mai bun decat pana acum”, a contribuit „la cresterea increderii in Justitie” si a facut ce permite legea.

Senatorul PSD, Daniel Savu, a scris pe blogul personal un text cu titlul „Da, i-am cerut premierului sa-l demita pe ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc!”, precizand insa ca pozitionarea sa nu are legatura cu dosarul in care e implicat premierul Victor Ponta.

„Solicitarea a fost adresata presedintelui PSD, Victor Ponta, in cadrul Comitetului Executiv si a fost sustinuta aproape in unanimitate de toti cei prezenti. Pot sa va spun ca nu imi amintesc ca vreun ministru dintr-un guvern PSD sa fi intrunit pentru prestatia sa politica, intr-o asemenea masura, votul negativ si lipsa de sustinere din partea liderilor din tara ai partidului. Liderii PSD considera ca ministrul Justitiei, la inceput tehnocrat, acum membru PSD, ne-a pus pe toti intr-o situatie defensiva prin lipsa de reactie in fata abuzurilor la care am asistat”, sustine Daniel Savu, presedintele PSD Prahova, un apropiat al lui Sebastian Ghita.

La randul sau, deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat ca in sedinta Comitetului Executiv al PSD mai multi social democrati, printre care si el, i-au cerut demisia lui Cazanciuc.

Radulescu a afirmat ca ministrul Justitiei a facut declaratii ciudate in „legatura cu tot ce se intampla in Romania” si i s-a reprosat ca nu a cerut demisia Laurei Codruta Kovesi din fruntea DNA.

Potrivit lui Radulescu, „toti colegii au aplaudat cand s-a facut propunerea, nu cred ca a fost cineva care nu a aplaudat”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.