Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Parlamentul dezbate astăzi moţiunea de cenzură

Bucureşti: Parlamentul dezbate astăzi moţiunea de cenzură

DISTRIBUIȚI

137507  – 12062015 –  Parlamentul dezbate, vineri, incepand cu orele 10.00, motiunea de cenzura intitulata „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozinca!” Moţiunea a fost depusa cu semnatura a 183 de parlamentari PNL si PSRO.

Pentru a fi adoptata, motiunea ar trebui sa fie votata de 278 de parlamentari, adica jumatate plus unu din numarul total al alesilor.

Conform calculelor de pana acum, opozitiei i-ar fi aproape imposibil sa adune aceste voturi.

Presedintele Consiliului National al PSD, Rovana Plumb, a anuntat joi ca parlamentarii social-democrati vor fi prezenti, vineri, la motiunea de cenzura, dar nu vor vota. Gabriel Oprea a precizat ca si parlamentarii UNPR vor proceda la fel.

UDMR, prin vocea lui Kelemen Hunor, s-a exprimat ambiguu si deloc optimist pentru opozitie: „Nu vom vota impotriva motiunii de cenzura, asta este lucrul cel mai important. Probabil ca unii vor vota motiunea, altii se vor abtine, aici ramane la latitudinea fiecarui membru din grupurile noastre. Daca am fi avut impreuna cu PNL acele voturi prin care se poate schimba Guvernul, atunci nu am fi ezitat niciun moment sa mergem si in situatia in care nu suntem de acord cu anumite subiecte din motiunea de cenzura, spre un vot negativ si spre o alta majoritate. Dar, din pacate, lipsesc peste 58 de voturi pentru a schimba in acest moment Executivul”.

Exista si cativa parlamentari PSD sau indepedenti care si-au anuntat sprijinul pentru motiune, iar Ecaterina Andronescu a declarant ca isi va exercita dreptul la vot, dar nu va sustine motiunea.

Printre cei care au sustinut ca vor vota pentru motiune se numara: Gheorghe Roman si Marian Avram (deputati PSD), Paul Dumbravanu si Virgil Guran (deputati si membri PNL pana in luna septembrie 2014), Petru Movila (deputat PDL pana luna februarie 2014), Viorel Blajut (deputat PP-DD), Mihaela Stoica (independent, fost PDL), Remus Cernea (independent, fost PSD). – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.