Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Persoane evacuate, alunecări de teren şi drumuri surpate în urma ploilor...

Bucureşti: Persoane evacuate, alunecări de teren şi drumuri surpate în urma ploilor abundente

DISTRIBUIȚI

137902 – 26062015 – Primul interimar Gabriel Oprea, cere deţine şi funcţiile de viceprim-ministru pentru securitate naţională şi ministru al afacerilor interne, a dispus, încă de ieri, prefecţilor şi şefilor structurilor pentru situaţii de urgenţă să fie mobilizaţi şi pregătiţi pentru a interveni în cel mai scurt timp în sprijinul populaţiei, potrivit unui comunicat al MAI.

În cursul nopţii trecute şi în primele ore ale dimineţii, efectivele MAI au acţionat pentru înlăturarea efectelor fenomenelor hidro meteorologice în mai multe localităţi din judeţele Brăila, Mureş, Constanţa, Sibiu şi Alba. Intervenţiile au vizat în principal salvarea sau evacuarea persoanelor aflate în pericol, scoaterea apei din curţile şi locuinţele oamenilor şi înlăturarea copacilor căzuţi pe carosabil.

În localitatea Saraiu, judeţul Constanţa, cinci persoane au fost evacuate preventiv şi relocate în siguranţă la rude, ca urmare a inundării gospodăriilor acestora.

În urma alunecării de teren produse în această dimineaţă din cauza ploilor abundente, în localitatea Apold, judeţul Mureş, a fost distrusă o locuinţă nelocuită şi au fost afectate cinci case din care au fost evacuate preventiv 18 persoane. În aceeaşi localitate, un drum comunal s-a surpat. La faţa locului s-au deplasat prefectul şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş.

Premierul interimar a solicitat prefecţilor şi şefilor structurilor teritoriale pentru situaţii de urgenţă să fie în teren, să menţină o atenţie sporită şi să monitorizeze permanent evoluţia situaţiei acolo unde sunt anunţate intensificări ale acestor fenomene.

Angajaţii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă judeţene alături de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă monitorizează cursurile de apă pentru a putea preveni populaţia în cazul producerii de inundaţii.

Rămân în faza de mobilizare grupele operative din judeţele Argeş, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Sibiu, Vâlcea, Mureş şi Alba, aflate sub avertizare de cod portocaliu de inundaţii, unde se pot produce scurgeri importante pe versanţi, creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile efecte de inundaţii locale.

Centrul Naţional de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne monitorizează permanent situaţia operativă din teren.

Din această dimineaţă au intrat în vigoare două avertizări de cod Portocaliu de inundaţii pentru unele sectoare de râuri de pe raza judeţelor Argeş, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Sibiu, Vâlcea, Mureş şi Alba, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.