Acasă Externe Bruxelles: Acord pentru un nou plan de ajutor acordat Greciei

Bruxelles: Acord pentru un nou plan de ajutor acordat Greciei

DISTRIBUIȚI

138291 – 13072015  – Zona Euro a decis in unanimitate sa inceapa negocierile in vederea acordarii unui al treilea plan de ajutor pentru Grecia, a anuntat luni dimineata presedintele Consiliului European, Donald Tusk, in conditiile in care Atena risca, in caz contrar, iesirea din uniunea monetara, potrivit AFP.

            „Summitul zonei euro a ajuns la un acord in unanimitate. Suntem cu totii pregatiti pentru un program de ajutor pentru Grecia, prin intermediul Mecanismului European de Stabilitate (MES), cu reforme serioase si sustinere financiara”, a scris Tusk, pe contul sau de Twitter, dupa circa 17 ore de negocieri maraton.

            „Grexit a disparut”, a afirmat presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

            „Am ajuns la un acord, a fost laborios. Inca de la inceput, Comisia nu a incetat sa insiste asupra faptului ca nu vom sti sa accepta vreo forma de Grexit”.

            Premierul Alexis Tsipras afirma ca este un acord „dificil” care garanteaza „stabilitatea financiara” si „relansarea” economiei grecesti.

            Guvernul grec a „dus pana la capat o lupta dreapta” care s-a concretizat intr-un „acord dificil” dar care garanteaza „stabilitatea financiara” si relansarea Greciei, a declarat Alexis Tsipras.

            „Marea majoritate a poporului grec va sustine acest efort (…) vom continua sa ne batem” pentru „reformele radicale de care Grecia are nevoie”, a spus acesta.

            Cancelarul german Angela Merkel a avertizat ca drumul va fi „lung” si „dificil” pentru Grecia.

            Acordul identificat luni contine „o larga paleta de reforme prin intermediul carora, cred, Grecia are sansa de a reveni pe drumul cresterii”, a declarat cancelarul. Dar „drumul va fi lung si, daca luam in calcul negocierile din aceasta noapte, dificil”.

            Presedintele francez Hollande a salutat o „decizie istorica” a UE si „alegerea curajoasa” a lui Tsipras. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.