Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Preşedintele, la ceremonia de învestitură a lui MRU ca şef SIE

Bucureşti: Preşedintele, la ceremonia de învestitură a lui MRU ca şef SIE

DISTRIBUIȚI

 138192 – 08072015  – Președintele Klaus Iohannis a participat miercuri la ceremonia de învestitură a lui Mihai-Răzvan Ungureanu în funcția de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

            În cadrul evenimentului, președintele Klaus Iohannis a subliniat poziţia importantă a SIE în recent adoptata Strategie Naţională de Apărare a Țării, mai ales în contextul modificărilor geopolitice rapide din regiune, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

            Președintele a precizat, de asemenea, că SIE se află în prima linie a frontului împotriva provocărilor neconvenționale din afara granițelor, de aceea trebuie să-şi consolideze toate instrumentele necesare atingerii scopurilor strategice care se referă la evaluare strategică, avertizare timpurie, prevenirea conflictelor, decizie în momente de criză întemeiată pe informație reală, exactă şi la timp.

            Președintele Klaus Iohannis a adăugat că rolul Serviciului este important şi din perspectiva relaţiilor şi cooperării euroatlantice şi internaţionale, unde prin contribuţiile specifice şi-a dovedit eficiența în domeniul analizei strategice şi în promovarea multiplelor interese naţionale.

            În finalul intervenției sale, președintele României a mulțumit angajaților SIE care au acționat în mod profesionist, îndeplinindu-și cu succes misiunile desfășurate. Totodată, şeful statului și-a exprimat convingerea că SIE îşi va consolida atât performanţele în planul activităţii specifice, cât şi rolul de partener activ în formatele de lucru care privesc asigurarea securităţii naţionale.

            La ceremonia care a avut loc la sediul SIE au mai participat consilierii prezidențiali Dan Mihalache și Ion Oprișor, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

foto:presedincy.o

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.