Acasă Nord-Est Bacau Bacău: DNA l-a trimis în judecată pe Gabriel Berca

Bacău: DNA l-a trimis în judecată pe Gabriel Berca

DISTRIBUIȚI

 139143 – 17082015 – Procurorii DNA Bacau a dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Gabriel Berca – fost senator, ministru de interne si consilier prezidential –  si a fostului deputat Mihai Banu pentru trafic de influenta.

            Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada aprilie 2010 – ianuarie 2012, Berca Gabriel, prin intermediul lui Banu Mihai, a pretins si primit, atat pentru sine cat si pentru partidul din care facea parte, de la un om de afaceri, in mai multe transe, suma totala de 185.000 euro.

            Banii ar fi fost primiti pentru ca Berca, in calitate de senator si presedinte al organizatiei judetene Bacau a PDL, sa-si foloseasca influenta personala pe langa membri ai Guvernului Romaniei, in vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului Bacau.

            Suma de bani respectiva era necesara pentru achitarea unor lucrari de constructie, in valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri, in beneficiul unitatii administrativ-teritoriale.

            „In aceeasi perioada si in acelasi scop, inculpatul Banu Mihai, a pretins si primit, in mai multe transe, de la acelasi om de afaceri, suma de 220.000 euro, atat pentru sine, cat si pentru inculpatul Berca Gabriel si pentru partidul din care faceau parte. Din cei 220.000 euro, la solicitarea inculpatului Banu Mihai, beneficiind de complicitatea fiului sau, Banu Lucian, suma de 150.000 lei a fost remisa de catre omul de afaceri, sub pretextul achizitionarii unui teren de la o persoana indicata de Banu Mihai”, scrie in comunicat

            DNA sustine ca astfel, la data de 11 august 2010, intre persoana respectiva, in calitate de promitent-vanzator si firma omului de afaceri, in calitate de promitent-cumparator, s-a incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren arabil in suprafata de 10.000 mp., situat in extravilanul unei comune, pretul vanzarii fiind stabilit la suma de 150.000 lei.

            Aceasta suma de bani ar fi fost virata de firma omului de afaceri in trei transe, in perioada 12.08.2010- 22.07.2011, in conturile indicate de Banu Mihai si Banu Lucian.

            Procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra bunurilor imobile care apartin celor doi.

            Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bacau cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse de procurori. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.