Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti ”Totul este posibil dacă ai încredere în tine”

”Totul este posibil dacă ai încredere în tine”

DISTRIBUIȚI

138884 – 05082015 – Un bărbat din Lugoj a mers până la Strasbourg în scaunul cu rotile, ca să le atragă atenţia autorităţilor europene şi române asupra situaţiei persoanelor cu dizabilităţi din ţara noastră. A dus cu el o scrisoare din partea celor care, asemeni lui, nu pot folosi mijloace de transport în comun sau nu pot nici măcar să intre într-un magazin pentru că nu există căi de acces. Vasile Stoica a mers 1.900 de kilometri în scaunul cu rotile, prin șase ţări. A mers până la Strasburg ca să depună la Parlamentul European şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului o scrisoare a persoanelor cu dizabilități din România, care reclamă că autorităţile nu respectă reglementările europene care le obligă să creeze rampe de acces, transmite Digi24.

            Cea mai mare provocare pentru Vasile Stoica a fost să treacă de potecile abrupte din Munții Pădurea Neagră.

            Celor care nu cred că se poate, Vasile Stoica le spune: „Să vină cu mine să vadă, totul este posibil, totul e să ai încredere în tine și în forțele proprii”.

            De când se știe, Vasile Stoica și-a dorit să călătorească. S-a născut cu handicap şi din această cauză a fost izolat în casă foarte mulţi ani. ”Atunci, în momentul în care am primit căruciorul, a fost dorința aceea de a vedea cât mai mult”, a mărturisit Vasile Stoica. El aşteaptă acum un răspuns de la autorităţile europene. Şi speră că autorităţile din ţară vor înţelege, în sfârşit, că persoanele cu dizabilităţi au dreptul la o viaţă normală. – PROMPT MEDIA

foto:pressalert.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.