Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: MAE salută desemnarea expertului român Denisa-Elena Ionete în calitate de șef...

București: MAE salută desemnarea expertului român Denisa-Elena Ionete în calitate de șef al Delegaţiei UE în Ciad

DISTRIBUIȚI

 139581 – 03092015 – Ministerul Afacerilor Externe salută decizia Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate privind numirea  expertului român Denisa-Elena Ionete în poziţia de şef al Delegaţiei al Uniunii Europene în Ciad, în contextul anunţării, la 31 august 2015, de către Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE) a  numirii a 19 noi şefi de delegaţii ale Uniunii Europene.

Cu o solidă experienţă de management la nivelul organizaţiilor internaționale, Denisa-Elena Ionete ocupă în prezent funcţia de şef al Unităţii Managementul Crizelor şi Situaţiilor de Fragilitate (Fragility and Crisis Management Unit), Directoratul General Cooperare Internaţională şi Dezvoltare (DEVCO) din cadrul Comisiei Europene.

“Adresez sincere felicitări doamnei Denisa-Elena Ionete pentru obținerea acestei poziții înalte în structura Serviciului European de Acţiune Externă. Această numire confirmă calitatea experţilor români care ne reprezintă cu succes în cadrul instituţiilor europene şi contribuie la asigurarea unei prezenţe din ce în ce mai consistente a României în domenii de interes major de pe agenda Uniunii”, a declarat ministrul Bogdan Aurescu.

În acest moment, prezenţa românească în cadrul Serviciului European de Acţiune Externă se ridică la 15 persoane, din care 8 în centrala de la Bruxelles şi 7 în delegaţiile UE.

Timp de opt ani (1998-2006), Denisa-Elena Ionete  a ocupat  funcţia de ofţer de programe UNICEF în Gabon, Nigeria, Palestina şi Afganistan. De asemenea, printre poziţiile ocupate anterior de doamna Ionete se numără cea de funcţionar NATO (iunie 2006-septembrie 2011) şi cea de şef al Unităţii Managementul Crizelor şi Situaţiilor de Fragilitate/Fragility and Crisis Management Unit (2011-prezent) în cadrul Comisiei Europene. – PROMPT MEDIA

foto:you tube

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.