Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ponta zice că Iohannis merge degeaba la Bruxelles

București: Ponta zice că Iohannis merge degeaba la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

Iohannis: „Acest prim-ministru nu va participa niciodată la Consiliul European”139998 – 23092015 – Premierul Victor Ponta l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis pentru participarea la Consiliul European, susținând că acesta merge degeaba acolo, la fel cum făcea și Traian Băsescu. Ponta susține, ca și atunci, că aceste reuniuni sunt dedicate premierilor, deși întâlnirea este ”a șefilor de stat și de guverne”.

”Președintele se duce degeaba că orice se decide acolo, mai puțin politica externă a UE, ține de guvern, de aia toata lumea merge cu prim-ministrul, cu foarte mici excepții în care Constituția prevede altfel. (…) Am avut o discuție la început, mi-a zis că domnia sa merge … nicio problemă, noi îi dăm toate documentele. Eu v-am spus foarte clar – dacă ajungeam președinte, mergea prim-ministrul la Consiliul European. Acum președintele se duce, zice ceva, pe urma vine și îmi spune mie, eu …”, a spus Ponta.

Acesta l-a criticat și pe consilierul prezidențial Leonard Orban, care a făcut declarații cu privire la refugiați: ”Vorbește domnul Leonard Orban despre refugiați. Și? Îi ducem acasă la domnul Leonard Orban?”, a afirmat premierul.

Despre comunicarea cu președintele referitor la ceea ce se întâmplă la Bruxelles, Ponta a spus: ”În general aflu de la colegii mei premieri ce se discută la Consiliul European și sunt la curent”.

După cum se știe, președintele Klaus Iohannis participă miercuri la o reuniune extraordinară a Consiliului European, convocată de urgență pentru a se discuta despre criza refugiaților.

În replică, președintele Klaus Iohannis a declarat, înainte de plecarea spre Bruxelles: ”Acest prim-ministru nu va participa niciodată la Consiliul European”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.