Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Premierul nu a votat Codul Fiscal în Parlament: ”L-am votat în...

București: Premierul nu a votat Codul Fiscal în Parlament: ”L-am votat în iunie!”

DISTRIBUIȚI

 139575 – 03092015 – Camera Deputaţilor a adoptat, joi, 3 septembrie, cu amendamente, prin vot final (279 voturi pentru, 8 împotrivă, 5 abţineri), Legea privind Codul Fiscal, reexaminată la cererea preşedintelui României. La dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor au participat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, preşedintele Comisiei de buget, finanţe şi bănci, Eugen Nicolăescu, liderul Grupului parlamentar al PNL şi Erdei Doloczi Istvan, din partea Grupului parlamentar al UDMR.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus că Noul Cod Fiscal va aduce o creștere economică de 4%. Cea mai importantă măsură a Codului este reducerea TVA, de la 1 ianuarie 2016, de la 24% la 20%, și din 2017, la 19%.

Reducerile de taxe și impozite se lasă însă așteptate anul viitor, ba mai mult se anunță anumite creșteri ale acestora. De exemplu, impozitul pe dividende nu scade anul viitor la 5 la sută, ci dimpotrivă va fi de 21,5 la sută, având în vedere că la impozitul inițial de 16 procente se va adăuga și contribuția pentru sănătate de 5,5 la sută. De asemenea, pentru PFA va fi lărgită baza de impozitare, aceasta ajungând la 40 la sută. Scăderea TVA va duce la creșterea consumului și a importurilor, scăderea prețurilor fiind doar de conjunctură, câteva săptămânio, așa cum s-a întâmplat la reducerea acestei taxe recent. În prezent, unele prețuri la alimente sunt chiar mai mari decât atunci când TVA era 24 la sută.

De la vot a lispsit Victor Ponta, acesta ajungând mai târziu, când votul fusese deja exprimat. Premierul a încercat să spună de ce a lipsit la vot, ironizând situația: ”L-am votat în iunie”.

Așa cum era de așteptat, PNL, prin deputatul Andreea Paul, l-a criticat dur pe premierul Victor Ponta pentru că a absentat de la votul din Camera Deputaților pe tema noului Cod Fiscal. ”Îi pasă atât de tare de marele său proiect încât nu s-a deranjat nici măcar să vină să-l voteze”. PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.