Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Traian Băsescu: ”Cancelarul austriac a devenit claunul Europei”

București: Traian Băsescu: ”Cancelarul austriac a devenit claunul Europei”

DISTRIBUIȚI

139788 – 15092015  –  Cancelarul austriac Werner Faymann a fost criticat atât de fostul președinte al României, Traian Băsescu, dar și de președintele Klaus Iohannis, după ce acesta a cerut sancţionarea ţărilor care refuză să primească refugiaţi, informează B1 TV.

Traian Băsescu l-a catalogat pe Werner Faymann drept clovnul Europei şi a precizat că o asemenea propunere de pur şi simplu de neacceptat. ”Cancelarul austriac, eu îl cunosc, e un om echilibrat, un socialist echilibrat dar a devenit claunul europei amenințând cu tăierea fondurilor structurale pentru cei care nu primesc refugiați. Este fără precedent. Parerea mea a fost că știe tratatele UE. Este un abuz și să gândești că ameninți cu reducerea fondurilor când ele au fost aprobate în parlamentul european”, a afirmat fostul președinte Traian Băsescu.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a declarat că Faymann a fost puţin ”emoţionat” când a făcut acele declaraţii. ”Eu cred că a fost puțin emoționat când a facut acele declarații cu trenuri blocate, ba la graniță cu Ungaria, ba la granița cu Germania, cu un aflux imens de imigranți nu trebuie să punem pe cântarul de aur toate afirmațiile de acest tip”, a spus Klaus Iohannis.

Cancelarul austriac, Werner Faymann, a cerut sancţionarea ţărilor care refuză să primească refugiaţi. Una dintre variante: bani mai puţini din fondurile structurale, de care beneficiază şi România.  În opinia lui, reducerea accesului la fonduri europene ar fi cea mai bună pedeapsă pentru ţările est europene care nu se conformează. Avertismentul cancelarului a venit în contextul în care mai multe companii austriece fac afaceri frumoase în ţara noastră. Unele dintre ele au fost chiar în centrul unor scandaluri de răsunet, două dintre aceste exemple fiind Holzindustrie si Strabag. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.