Acasă Externe Italia: La Milano, despre transparența înutilizarea fondurilor europene

Italia: La Milano, despre transparența înutilizarea fondurilor europene

DISTRIBUIȚI

 140050 – 24092015 – Mihaela Ciuciureanu, secretar de Stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene, a participat la 23 septembrie la seminarul despre oportunitățile de investiții în România prin intermediul fondurilor structurale și de coeziune, găzduit în cadrul Pavilionului României la Expo Milano.

”Evenimentul a fost o oportunitate excelentă de a prezenta investitorilor posibilitățile de finanțare oferite în România în perioada 2014 – 2020. Cu atât mai mult cu cât, pe baza experienței acumulate în perioada anterioară, am elaborat modalități noi de sprijinire a beneficiarilor pentru a-și putea implementa proiectele fără întârzieri și dificultăți. De exemplu, s-au introdus termene maxime de procesare a cererilor de plată pentru toate autoritățile de management, astfel încât beneficiarii să nu mai aștepte decontarea cheltuielilor o perioadă nedeterminată de timp”, a explicat demnitarul.

Mihaela Ciuciureanu, a prezentat în seminar principalele programe cu finanțare europeană care se pot încadra în exercițiul financiar 2014 – 2020, pentru care Uniunea Europeană a alocat României circa 43 de miliarde de euro – capital uman, competitivitate, infrastructură, asistență tehnică, dezvoltare regională, capacitate administrativă, agricultură și pescuit.

De asemenea, oficialul român a insistat asupra noilor reglementări introduse de Guvernul român atât pentru o mai mare transparență în utilizarea fondurilor europene, cât și pentru întărirea disciplinei financiare și creșterea eficienței utilizării fondurilor europene.

Organizată de Agenția Italiană de Promovare a Comerțului Exterior (ICE) și Pavilionul României la Expo Milano, dezbaterea a fost o ocazie de a prezenta atât avantajele de a investi în România, cât și aspecte legale și practice utile pentru accesarea fondurilor structurale și participarea la licitațiile organizate pentru proiecte cu finanțare europeană. Din partea organizatorilor, au susținut alocuțiuni consulul general al României la Milano, George Bologan, directorul ICE București, Luca Gentile, și comisarul general al României la Expo Milano, Georgian Ghervasie. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.