Acasă Externe O vizită istorică într-o perioadă dificilă istoric

O vizită istorică într-o perioadă dificilă istoric

DISTRIBUIȚI

139951 – 22092015  –  Cancelarul german Angela Merkel și președintele francez François Hollande se vor adresa împreună Parlamentului European la data de 7 octombrie, în timpul viitoarei sesiuni plenare de la Strasbourg, a anunțat Martin Schulz, președintele legislativului european, inițiatorul acestei intervenții comune, relatează AFP.

”Este o vizită istorică într-o perioadă dificilă istoric”, a apreciat Schulz într-un comunicat, în contextul divizărilor profunde între statele Uniunii Europene în ceea ce privește criza imigranților.

”Uniunea Europeană se confruntă cu provocări importante și are nevoie de angajamente puternice din partea conducătorilor săi. Este un semnal important ca un astfel de angajament să fie asumat în fața reprezentanților europeni aleși în mod democratic”, a mai afirmat Martin Schulz în comunicat.

Precedenta intervenție comună a doi lideri german și francez în Parlamentul European datează din 1989, când în fața ligislativului european au vorbit cancelarul Helmut Kohl și președintele François Mitterand, scrie AFP. –  PROMPT MEDIA

foto:amosnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.