Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Șantajist și șpăgar

Șantajist și șpăgar

DISTRIBUIȚI

139519 – 02092015 – Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv Național – Sala Polivalentă din București, aflat în subordinea Ministerul Tineretului și Sportului, a fost reținut marți seara de DNA, sub acuzațiile de șantaj și luare de mită.

Procurorii susțin că în perioada aprilie – august 2015, Bitu a cerut 10.000 euro și părți sociale dintr-o firmă,unui om de afaceri (care l-a și denunțat), pentru valorificarea construcției în activități comerciale. Despre valoarea construcției, din care Bitu a cerut practic jumătate, denunțătorul a afirmat că este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. În schimbul banilor și părților sociale, Bitu a promis încetarea unui proces civil pe care omul de afaceri îl avea cu Sala Polivalentă și prelungirea contractului de închiriere pentru terenurile pe care se află construcția firmei. De asemenea, Bitu a mai promis că la viitoarea licitație pentru închirierea terenurilor, câștigătoarea să fie o firmă la care denunțătorul și un apropiat al lui Bitu Octavian să fie asociați.

Pe terenurile pe care le închiriase de la Complexului Sportiv Național – Sala Polivalentă, firma denunțătorului construise o clădire pentru care, în cursul anului 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant.

În aceste condiții, în aprilie 2013, Octavian Bitu a amenințat o denunțătoare că îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri, dacă nu va renunța la contractul de închiriere a construcției, astfel încât construcția să fie închiriată unei firme indicate de el. Ulterior, Bitu a reluat amenințările și a anunțat-o pe denunțătoare că va  rezilia contractul de închiriere pe care este ridicată clădirea. Bitu a fost prins în flagrant delict în timp ce primea 10.000 de lei. Activitatea s-a desfășurat cus prijinul de specialitate al SRI.

Octavian Bitu este vicepreședinte al PSD sector 4. –  PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.