Acasă Externe Ungaria: Stare de urgență în regiunile Bacs-Kiskun şi Csongrad

Ungaria: Stare de urgență în regiunile Bacs-Kiskun şi Csongrad

DISTRIBUIȚI

139801 – 15092015  – În contextul în care a fost înăsprită legislaţia împotriva migraţiei ilegale, guvernul ungar a instaurat marți stare de urgență în două regiuni – Bacs-Kiskun şi Csongrad – din sudul țării din cauza fluxului de refugiați, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, citat de MTI. Starea de urgență intră în vigoare marţi la orele 12.30-13.00 (13.30-14.00, ora României), a anunțat Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ungariei.

De la miezul nopţii de luni spre marţi, traversarea ilegală a frontierelor ţării este considerată infracţiune şi se pedepseşte cu trei ani de închisoare şi expulzarea din ţară. Totodată, traficanţii de persoane riscă pedepse cu închisoarea între zece şi 20 de ani de detenţie, iar avarierea gardului de la frontieră este o infracţiune care se pedepseşte cu închisoarea sau expulzarea. Parlamentul urmează să voteze legislaţia în ultima săptămână din septembrie.

Noaptea trecută graniţa dintre Serbia şi Ungaria a fost închisă, în încercarea Ungariei de a limita numărul imigranților care intră în ţară. Potrivit Caterinei Ledrer, trimisul special Digi24 în Ungaria, „în jurul orei 20:00, ora Ungariei, gardul de sârmă ghimpată ridicat de autorităţile maghiare a fost finalizat. Iar singura cale de acces a refugiaţilor în Ungaria, calea ferată, a fost şi ea blocată de un vagon de marfă, adus special pentru acest lucru”.

Autorităţile maghiare afirmă că punctele oficiale de trecere a frontierei rămân în continuare deschise pentru cei care au documentele în regulă.

Oficialii de la Budapesta consideră că Uniunea Europeană îi va proteja pe toţi cei care au nevoie de ajutor, dar că imigranţii ilegali nu pot decide ţara unde să aplice pentru azil.

În sprijinul poliţiştilor de la frontieră, guvernul de la Budapesta a trimis în zonă 3.800 de soldaţi şi 900 de forţe de ordine suplimentare. Acţiunea a fost imediat contestată de reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale aflaţi la Roszke, dar şi de unele voci de la Bruxelles. – PROMPT MEDIA

foto:b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.