Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Zile pline pentru militarii implicați în exercițiul inter-instituțional strategic HISTRIA 15

Zile pline pentru militarii implicați în exercițiul inter-instituțional strategic HISTRIA 15

DISTRIBUIȚI

139792 – 15092015  –   Aproximativ 7.000 de angajati ai institutiilor din cadrul Sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională, cu 800 de mijloace tehnice, sunt implicați în această săptămână în exercițiul inter-instituțional strategic – HISTRIA 15. Exercițiul, condus de MApN, prin Statul Major General, are ca scop antrenarea structurilor de conducere și execuție la nivel național pentru planificarea și executarea unei game diversificate de misiuni. Exercițiul HISTRIA 15 are la bază un scenariu fictiv, complex, adaptat mediului de securitate actual, în conformitate cu legislația națională în domeniul apărării și securității naționale și în corelație cu prevederile Cartei ONU și articolelor 3, 4 și 5 ale NATO.

Conform acestui scenariu, România va răspunde gradual riscurilor și amenințărilor la adresa securității și integrității teritoriale. Măsurile de răspuns la criza și apărarea națională se vor adopta în condițiile implicării NATO și UE. Astfel, în această săptămână, în poligoane şi raioane de pe teritoriul naţional au loc mai multe activităţi în teren. Miercuri, 16 septembrie, începând cu ora 10.00, pe braţul Sfântu Gheorghe al Dunării, în dreptul localităţii Mahmudia, judeţul Tulcea va fi simulate neutralizarea unui desant aerian inamic prin acţiunile Grupului Amfibiu Tactic Fluvial, iar în poligonul Dud-Tauţ din judeţul Arad vor avea loc Exerciţii cu trageri de luptă ale companiei de infanterie. Tot miercuri, în poligonul Jegălia din judeţul Călăraşi  va fi exersată asigurarea sprijinului logistic în folosul trupelor proprii.

Joi, 17 septembrie, de la ora 15.30, în Dana militară a Portului Constanţa Forţele şi mijloacele MAI-MApN  vor realiza o acţiune combinată pentru gestionarea unei situaţii de criză, iar Forţelor pentru Operaţii Speciale (FOS)vor exersa evacuarea unei ambasade ameninţate. În parallel, în poligonul Smârdan din judeţul Galaţi vor fi realizate acţiuni militare defensive şi intermediare, iar în poligonul Vărsătura din judeţul Brăila se va desfășura exercițiul Asigurarea sprijinului de geniu pentru trecerea unor cursuri de apă.

          Începând cu 17.30, în poligonul Babadag din judeţul Tulcea va avea loc un Exerciţiu tactic întrunit cu trageri de luptă pentru ducerea luptei de apărare pe aliniamente intermediare.

Vineri, 18 septembrie, de la ora 11.00, în poligonul Cincu, judeţul Braşov  se va executa o operaţie de apărare pentru limitarea pătrunderii adversarului pe teritoriul naţional.  – PROMPT MEDIA

foto:e-reporter.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.