Acasă Externe Bogdan Aurescu, primit de preşedintele palestinian Mahmoud Abbas

Bogdan Aurescu, primit de preşedintele palestinian Mahmoud Abbas

DISTRIBUIȚI

 Aurescu - Mahmoud Abbas140604 – 20102015  – Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a fost primit la 19 octombrie 2015, la Ramallah, de preşedintele palestinian Mahmoud Abbas. În timpul întrevederii, ministrul Bogdan Aurescu a exprimat sprijinul României pentru dezvoltarea capacităţilor instituţionale palestiniene în cadrul unor programe bilaterale şi multilaterale, ca o contribuţie concretă a României la susţinerea soluţiei celor două state.

Totodată, a fost discutat calendarul viitoarelor întrevederi bilaterale şi organizarea unei noi reuniuni a Comitetului Interguvernamental Româno-Palestinian, prezidat de cei doi miniştri ai Afacerilor Externe, în prima parte a anului 2016.

Ministrul român a menţionat programele de burse în derulare, precum şi disponibilitatea extinderii numărului acestora, dar şi posibilităţile de extindere a cooperării bilaterale în domenii ca agricultura, sănătatea, exploatarea resurselor de apă.

Şeful diplomaţiei române a discutat cu preşedintele palestinian despre situaţia actuală din Orientul Mijlociu şi despre perspectivele reluării negocierilor de pace cu Israelul, prilej cu care a pledat pentru stoparea urgentă a violenţelor recente şi pentru încurajarea măsurilor care să conducă la creşterea încrederii reciproce. A exprimat deschiderea României de a sprijini, inclusiv în cadrul UE, dar şi în plan bilateral, crearea atmosferei necesare pentru reluarea negocierilor directe de pace. De asemenea, a lansat un apel pentru realizarea reconcilierii inter-palestiniene

Înainte de întrevederea cu preşedintele Mahmoud Abbas, ministrul Bogdan Aurescu a depus o coroană de flori la mormântul fostului preşedinte palestinian Yasser Arafat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.