Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ana Birchall: Deciziile în materie de migraţie trebuie să se bazeze...

București: Ana Birchall: Deciziile în materie de migraţie trebuie să se bazeze pe căutarea consensului la nivelul tuturor statelor membre

DISTRIBUIȚI

140315  – 07102015 –  În şedinţa Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor din 6 octombrie au fost propuse spre analiză şi adoptate şapte opinii privind, în principal, migraţia, procedurile de returnare, mecanismele de transfer şi politica de azil, în baza unor comunicări emise de Comisia Europeană. La şedinţa condusă de deputatul Ana Birchall au participat reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe, Administraţiei Prezidenţiale, Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, precum şi alţi reprezentanţi ai unor instituţii cu atribuţii în domeniul migraţiei.

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a subliniat, referitor la mecanismele permanente propuse la nivelul UE, că acestea trebuie să fie determinate printr-o bază legală care să ducă la consens la nivelul statelor membre. ”Comisia noastră a susţinut că deciziile în materie de migraţie trebuie să se bazeze pe căutarea consensului statelor membre, luându-se în considerare prevederile şi spiritul articolului 78, alineatul 3 şi ale articolului 222 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene. Transferul solicitanţilor de protecţie internaţională trebuie să se realizeze pe bază de voluntariat, ţinându-se cont de condiţiile specifice şi caracteristicile fiecărui stat membru”, a declarat Ana Birchall.

Ea a mai precizat că ”trebuie în continuare identificate şi întărite soluţiile pentru securizarea protecţiei frontierelor externe ale Uniunii Europene”, subliniind că ”România oferă un exemplu pozitiv în acest sens, reuşind gestionarea şi securizarea la standarde înalte a celei de-a doua frontiere ca lungime pe latura de est a UE, totalizând 2.070 de kilometri”. Totodată, preşedintele CAE a susţinut necesitatea efectuării unei distincţii corecte între cei care fug din calea războiului şi a ameninţărilor teroriste şi migranţii economici. De asemenea, Ana Birchall a pledat pentru revizuirea politicii de azil, astfel încât cei care au acest drept să fie integraţi, iar imigranţii care comit infracţiuni să poată fi returnaţi.

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a mai subliniat că România a fost şi va fi parte a răspunsului european la această provocare fără precedent, dar că păstrarea Acordului Schengen nu ar trebui în nici un fel condiţionată de presiunile migraţioniste. “Comisia pentru afaceri europene a subliniat că acquis-ul Schengen ar trebui păstrat şi protejat împotriva oricăror tentative de folosire a ameninţărilor de securitate sau a migraţiei pentru a restrânge libertatea de mişcare”, a susţinut Ana Birchall. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.