Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Linie telefonică pentru copiii cu părinții plecați la muncă în străinătate

București: Linie telefonică pentru copiii cu părinții plecați la muncă în străinătate

DISTRIBUIȚI

help line 140793 – 28102015  –  În prezența președintelui României, Klaus Johannis, Organizația Salvați Copiii România, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), a lansat, la 28 octombrie, o  precum și platforma web www.copiisinguriacasa.ro.

Cele două instrumente au ca scop oferirea de informații și consiliere gratuită pentru copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, dar și pentru persoanele în grija cărora aceștia au fost lăsați, pe perioada absenței din țară a părinților.

În cadrul aceluiași proiect va fi derulată și o campanie de informare destinată părinților, care pune accent pe obligațiile ce revin acestora înainte de plecarea în străinătate: notificarea prealabilă obligatorie a autorităților locale și desemnarea unui reprezentant legal al copilului. Campania atrage atenția, totodată, în legătură cu riscurile asupra copiilor pe care le implică lăsarea lor în grija altor persoane. –  PROMPT MEDIA

foto:mmuncii.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.