Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Republica Moldova se poate baza oricând pe România

București: Republica Moldova se poate baza oricând pe România

DISTRIBUIȚI

 Iohannis - Valeriu Streleț140480  – 14102015 – Președintele României, Klaus Iohannis, transmite, prin intermediul Facebook că România continuă să fie principalul susținător al Republicii Moldova în drumul său către Uniunea Europeană. ”I-am transmis prim-ministrului Valeriu Streleț, cu ocazia primei sale vizite la București, că autoritățile de la Chișinău se pot baza oricând pe România, ajutorul nostru întrunind un larg consens atât la nivelul politic, cât și al societății românești”, adaugă președintele Românie.

Iohannis e de părere că accelerarea proceselor de reformă, consolidarea stabilității Republicii Moldova și a instituțiilor statului sunt condiții esențiale pentru avansarea cu succes pe traseul european. Premierul Guvernului Republicii Moldova, care se află într-o vizită scurtă în România, a fost primit marți de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

La rândul său, premierul Victor Ponta este de părere că perioada dificilă pe care o traversează Republica Moldova este cauzată în special de sancţiunile economice impuse de Rusia deoarece Chișinăul a semnat anul trecut Acordul de asociere la UE, el precizând totodată că România are datoria să ajute ţara vecină.

”Republica Moldova are, azi, acum, nevoie de un sprijin financiar pe care nu-l poate primi din altă parte, decât din partea noastră, pentru a trece peste o perioadă dificilă. O perioadă dificilă pe care, eu spun, o are în special din cauza sancţiunilor economice pe care Federaţia Rusă le-a impus Republicii Moldova pentru un singur gest, dar un gest fundamental: anul trecut, Republica Moldova, în persoana premierului Leancă a semnat Acordul de asociere la Uniunea Europeană. Ori, pentru că au fost sancţionaţi pentru asta, eu cred că este datoria noastră să îi ajutăm. La nevoie se vede cine îţi e prieten şi cred că prin ceea ce am făcut astăzi şi facem încontinuare arătăm că cei care locuiesc pe ambele maluri ale Prutului suntem împreună şi la rău, şi la bine”, a spus Ponta la finalul întrevederii celor doi premieri.

Şeful Guvernului de la Bucureşti a reamintit că cele 150 de milioane de euro pe care România i le va acorda Republicii Moldova reprezintă doar un împrumut şi nu un ajutor nerambursabil.

Premierul moldovean a mulţumit pentru sprijinul constant acordat de premierul Victor Ponta, preşedintele Klaus Johannis, autorităţilor române, dar şi poporului român. Valeriu Streleţ a spus că ţara sa trece printr-un moment dificil, precizând că a tras acest semnal de alarmă şi la Bruxelles. – PROMPT MEDIA

foto:presidency.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.