Acasă Externe Fostul președinte al Adunării Generale al ONU, John Ashe, inculpat pentru fraudă fiscală

Fostul președinte al Adunării Generale al ONU, John Ashe, inculpat pentru fraudă fiscală

DISTRIBUIȚI

 John Ashe140648 – 21102015 – Fostul președinte al Adunării Generale al ONU, John Ashe, a fost inculpat, marți, pentru fraudă fiscală de autoritățile americane. El este suspectat că a acceptat peste un milion de dolari mită de la o rețea chineză, din care au fost, de asemenea, inculpate patru persoane, relatează AFP, citată de Agerpres. 

Autoritățile federale americane au descoperit un sistem de pe urma căruia ar fi urmat să beneficieze mai mulți oameni de afaceri chinezi, chiar dacă niciunul dintre ei nu pare să fi obținut un beneficiu concret, potrivit anchetei.

În centrul mecanismului se afla John Ashe, de 61 de ani, ambasador al Antigua și Barbuda la ONU, care a fost președinte al celei de a 68-a sesiuni a Adunării generale al ONU, între septembrie 2013 și septembrie 2014.

John Ashe este acuzat că a acceptat, între 2011 și 2014, peste 1,3 milioane de dolari din partea unui grup de cinci persoane, conform plângerii depuse de procurorul federal districtual din Manhattan, Preet Bharara.

Pe plan penal, el nu este urmărit pentru corupție ci pentru fraudă fiscală, autoritățile estimând că a declarat venituri cu peste 1,2 milioane de dolari mai mici în declarațiile sale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.