Acasă Externe John Ashe, fost președinte al Adunării Generale ONU, anchetat de autoritățile din...

John Ashe, fost președinte al Adunării Generale ONU, anchetat de autoritățile din SUA

DISTRIBUIȚI

John Ashe140331  – 07102015 –  John Ashe, fost președinte al Adunării Generale ONU, este anchetat de autoritățile din SUA pentru că ar fi acceptat peste un milion de dolari în schimbul ajutorului său pentru realizarea unor proiecte imobiliare, relatează agenţia AFP, citată de B1TV.

Autoritățile americane au descoperit un sistem prin care mai mai mulți oameni de afaceri chinezi ar fi fost avantajați, deși potrivit anchetei, niciunul dintre aceștia nu au obșinut beneficii concrete.

În centrul anchetei se află John Ashe, fost preşedinte al celei de-a 68-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, în perioada septembrie 2013-septembrie 2014, în prezent fiind ambasadorul statului Antigua şi Barbuda la ONU.

Potrivit  plângerii publicate de procurorul federal din Manhattan, Preet Bharara, în perioada 2011 – 2014, Ashe ar fi acceptat peste 1,3 milioane de dolari de la cinci persoane pentru facilitarea unui proiect privind un centru de conferinţe sponsorizat de ONU, la Macao, în sudul Chinei.

Pe lângă sutele de mii de dolari, Ashe ar mai fi primit și alte avantaje precum un sejur și promisiunea construcției unui teren de baschet pe proprietatea sa.

O parte din bani au ajuns la premierul din Antigua şi Barbuda, iar o altă parte ar fi trecut printr-o organizaţie neguvernamentală falsă. Președintele de onoare al organizației era adjunctul reprezentantului Republicii Dominicane la ONU, Francis Lorenzo, care primea un salariu lunar de 20.000 de dolari de la falsul ONG. Ancheta vizează în total șase persoane, patru dintre acestea urmează să fie prezentate unui judecător federal, iar alte două se află deja în detenție. –  PROMPT MEDIA

foto:nbcnews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.