Acasă Externe Israel: Ministrul Aurescu, în Israel

Israel: Ministrul Aurescu, în Israel

DISTRIBUIȚI

140578 – 19102015  – Ministrul de Externe Bogdan Aurescu efectuează, în perioada 19 -20 octombrie 2015, o vizită oficială în Statul Israel. În programul vizitei sunt prevăzute întrevederi cu prim-ministrul şi ministrul de Externe Benjamin Netanyahu, cu președintele Knesset-ului Yuli-Yoel Edelstein, cu ministrul pentru Egalitatea de șanse și cetățenii seniori Gila Gamliel, cu ministrul pentru Imigraţie şi absorbţie Zeev Elkin, cu ministrul adjunct al Afacerilor Externe Tzipi Hotovely, cu membri ai Cabinetului israelian cu atribuţii pe linie de securitate, precum şi cu Isaac Herzog, președintele Partidului Muncii și liderul opoziției din Knesset.

Convorbirile se vor axa pe consolidarea relațiilor politico-diplomatice şi pe diversificarea cooperării economice și sectoriale, mai ales în domenii precum: investiţii, energie, turism, agricultură, cercetare și dezvoltare, cultură și educație, sănătate. O atenţie particulară va fi acordată problematicii combaterii anti-semitismului şi promovării educaţiei pe această linie.

Agenda discuţiilor va cuprinde şi aspecte ale cooperării în cadrul instituţiilor multilaterale, precum şi un schimb de opinii cu privire la problemele internaţionale de interes major şi la evoluţiile regionale, mai ales perspectivele Procesului de Pace în Orientul Mijlociu, respectiv situaţia din Siria.

Programul vizitei va include convorbiri cu cercetători ai Muzeului Memorial Yad Vashem şi o întâlnire cu membri ai comunității israelienilor originari din România. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.