Acasă Social Liviu Pop: Românii aflați la muncă în străinătate au dreptul să fie...

Liviu Pop: Românii aflați la muncă în străinătate au dreptul să fie informați, să-și cunoască drepturile și obligațiile

DISTRIBUIȚI

LIviu Pop140247  – 05102015 –  Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a efectuat joi, 1 octombrie și sâmbătă, 3 octombrie, o vizită de lucru la Napoli, Italia, respectiv la Sevilia, Spania, prilej cu care a participat la o serie de evenimente de informare a lucrătorilor români care își desfășoară activitatea în străinătate.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacității instituționale de furnizare a serviciilor publice de informare a cetățenilor români migranți!”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013, derulat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice prin Direcția Dialog Social.

Potrivit ministrului, scopul proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei serviciilor de informare oferite cetăţenilor români aflaţi la muncă în străinătate prin dezvoltarea unei reţele de puncte de informare de tipul „infokiosk” cu ecrane de tip „info-touch”.

Printre altele, aceste infokioskuri furnizează cetățenilor informații privind drepturile și obligațiile pe care un migrant le are în țara de destinație, informații legate de asigurările de sănătate, de contractele de muncă.

O altă categorie de informații vizează oportunitățile din România pentru cei care doresc să revină în țară. Acestea se referă la politicile Guvernului României care vizează migranții, oportunități de muncă.

În cadrul vizitei de lucru pe care a efectuat-o în Italia, ministrul Liviu Pop a inaugurat două infokioskuri la Foggia și la Napoli.

Astfel de infokioskuri se amplasează în principalele opt state membre UE de destinație ale cetățenilor români: Spania – Motril, Pamplona, Almendralejo, Valencia; Italia – L’Aquila, Napoli, Reggio Calabria, Foggia; Marea Britanie  și Irlanda de Nord – Belfast, Birmingham și Glasgow; Germania – Munchen, Wiesbaden și Mainz; Grecia – Larissa și Patras; Franța – Bordeaux și Lille, Irlanda – Cork și Galway; Cipru – Limassol și Paphos. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.