Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Se vrea capul șefului Societății Naționale a Sării

București: Se vrea capul șefului Societății Naționale a Sării

DISTRIBUIȚI

salina141347 – 26112015 – Conducerea Societății Naționale a Sării prin semnătura directorului general Alexandru Duca a decis sistarea activității turistice la Salina Slănic Prahova începând cu data de 24 noiembrie a.c., pe motiv că această societate nu se încadrează în normele legale de funcționare în ceea ce privește asigurarea condițiilor de siguranță și securitate pentru vizitatori, solicitându-se obținerea avizării din partea ISU Prahova pentru redeschiderea activității.

Această decizie este un abuz, consideră deputatul PNL Mircea Roșca, care i-a adresat ministrului Economiei, Costin Borc o întrebare parlamentară în care i-a expus cu argumente legislative că ”ne aflăm în fața unei decizii arbitrare, luată în necunoștință de cauză de un conducător al unei societăți naționale care încearcă să-și salveze funcția, sacrificând în schimb soarta unei saline cu tradiție din județul pe care îl reprezint în Parlament”.

”Faptul că instituții ale statului au în fruntea lor astfel de persoane care folosesc drept paravan pentru nepriceperea lor, hârtii și proceduri inventate doar pentru a-și justifica salariul și a-și conserva pozițiile, mă revoltă și îmi confirmă odată în plus că sistemul este bolnav și trebuie curățat de neprofesioniști. Cum aș putea cataloga decizia de sistare a activității turistice la Salina Slănic Prahova, când ea este fundamentată, în mod eronat, pe reglementări care nu sunt aplicabile acestui obiectiv economic? Este evident un abuz, confirmat prin adresă scrisă și de către ISU Prahova care recunoaște că nu are competență  pentru intervenții în subteran, în acest caz legea stabilind explicit că intervenția pentru stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din mediul subteran se asigură numai cu echipe specializate ale operatorilor economici care  administrează sectorul respectiv, cu asistenţă tehnică a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, iar în cazul de față vorbim despre salvatori autorizați de către INSEMEX Petroșani- singurul institut atestat în domeniu din țara noastră. Iată, așadar, dovada unei incompetențe crase din partea conducerii Societății Naționale a Sării care trebuie sancționată printr-o măsură urgentă dispusă de Ministrul Economiei. Am încredere că Ministrul  Economiei, recent investit în funcție, va analiza situația creată la Salina Slănic Prahova, dar și lipsa de implicare și de asumare din partea domnului director general al SNS SA care a refuzat în mod constant  să aprobe un plan de investiții de care depinde dezvoltarea Salinei din Prahova, dar în schimb decide foarte ușor măsuri arbitrare de sistare a activității cu consecințe economice negative asupra societății”, spune Roșca. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.