Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Asigurarea de raspundere civila auto – RCA trebuie sa poata fi...

București: Asigurarea de raspundere civila auto – RCA trebuie sa poata fi incheiata la orice asigurator din UE

DISTRIBUIȚI

 politele-rca - auto-bild.ro141634 – 14122015 – Cresterea ireala a politelor RCA necesita masuri urgente din partea Parlamentului, Guvernului si ASF, prima masura fiind aceea de a recunoaste valabilitatea politelor RCA incheiate la orice asigurator sau broker din UE in conformitate cu prevederile privind libera circulatie a persoanelor, marfurilor si serviciilor, prevederi ce stau la baza functionarii Uniunii Europene, garantate si in tratatul de aderare a Romaniei.

Federatia Operatorilor Romani de Transport solicita totodata Parlamentului, Guvernului si ASF-ului implementarea asigurarii obligatorii a fiecarui km de drum national/autostrada, fapt ce ar conduce in mod automat la o permanenta verificarea a starii infrastructurii prin audit periodic initiat de asigurator,  reducandu-se astfel numarul evenimentelor ce cresc rata medie a daunalitatii in Romania indelung utilizata de asiguratori pentru a justifica cresterile aberante de tarif.

Aceasta asigurare a infrastructurii este responsabilitatea administratorului drumului conform modelului european si international in materie, insa in Romania s-a evitat ani de zile aplicarea din cauza lipsei de responsabilitate a CNADNR si din cauza coruptiei din domeniu. O alta cerere absolut fireasca sustinuta de Federatia Operatorilor Romani de Transport este aceea de incheierea politelor de asigurare si pentru perioade mai mici de 6 luni pentru toate tipurile de vehicule din Romania, respectiv pentru perioade de o luna si multiplu de o luna la o valoare direct proportionala.

Solicitarile transportatorilor si asiguratilor RCA sunt firesti in contextul in care tarifele RCA au depasit cu mult valoarea vehiculelor asigurate, iar principiile de intocmire a tarifelor nu au nici o legatura cu realitatea ci doar cu pofta de profit a asiguratorilor sub blanda supraveghere a ASF, se arat intr-un comunicat remis PRTOMPT MEDIA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.