Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ponta rămâne fără doctorat

București: Ponta rămâne fără doctorat

DISTRIBUIȚI

Victor Ponta141453 – 03122015 – Universitatea Bucureşti a trimis din nou la Ministerul Educaţiei dosarul privind plagiatul tezei de doctorat a fostului prim-ministru Victor Ponta, solicitând ministrului Adrian Curaj să îi retragă acestuia titlul de doctor, conform rectorului Mircea Dumitru. Ministrul Curaj declarase anterior că are nevoie de această solicitare, deşi Universitatea făcuse şi în trecut acest lucru, iar dosarul respectiv a mai fost trimis la minister. Nu se ştie însă cum ar urma să procedeze ministrul Educaţiei, dat fiind faptul că nu există un precedent în materie.

Universitatea din Bucureşti a trimis din nou la Ministerul Educaţiei solicitarea de retragere a titlului de doctor lui Victor Ponta, precum şi dosarul întocmit de Comisia de Etică a Universităţii, privind plagiatul comis de acesta, a declarat pentru gândul.info rectorul UB, Mircea Dumitru.

”Noi am trimis tot dosarul, pe care îl aveam din vara anului 2012, vinerea trecută şi aşteptăm reacţia ministerului. Nu ştiu dacă acolo au mai rămas documentele, s-au mai schimbat miniştrii între timp, nu pot să îmi dau seama. Dacă domnul ministru a spus că are nevoie de documentele şi dovezile Universităţii, atunci noi i-am trimis dosarul”, a spus Dumitru. Ministrul Adrian Curaj declarase marţea trecută că nu a fost contactat de Universitatea Bucureşti în legătură cu acest caz şi că se va ocupa de el după ce termină proiectul de buget pentru minister.

În decembrie 2014, fostul ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu a primit aceeaşi solicitare de la Universitatea Bucureşti în ceea ce priveşte doctoratul plagiat al lui Victor Ponta, fără însă să ia vreo măsură. – PROMPT MEDIA

foto:masapresei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.