Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Plutonierul adjutant principal Florinel Enache pleacă la tratament în SUA

Plutonierul adjutant principal Florinel Enache pleacă la tratament în SUA

DISTRIBUIȚI

 florinel-enache141696 – 17122015 – Ministrul Apărării naţionale, Mihnea Motoc, a transmis astăzi, 16 decembrie, o scrisoare de încurajare plutonierului adjutant principal Florinel Enache, înaintea plecării acestuia în Statele Unite ale Americii pentru a continua tratamentul medical la Centrul Naţional Militar Medical Walter Reed.

Cu această ocazie, ministrul Mihnea Motoc l-a asigurat de sprijinul MApN în acest demers şi i-a transmis că instituţia îi va fi alături şi în următoarea perioadă. Ministrul şi-a exprimat speranţa că timpul petrecut departe de ţară va trece mai uşor, militarul avându-i alături atât pe soţie, cât şi pe un medic ce va ţine legătura cu structurile ministerului.

Florinel Enache va pleca în SUA joi, 17 decembrie, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române până la Ramstein (Germania), de unde va fi preluat de o aeronavă a Forţelor Aeriene ale SUA. Perioada de tratament  este preconizată a dura circa trei luni, iar costurile vor fi suportate de MApN.

Plutonierul adjutant principal Florinel Enache a fost rănit în anul 2012 în urma unei explozii a unui IED, pe timpul executării unei misiuni de cercetare terestră şi securizare a unui obiectiv pe autostrada A1, Kabul-Kandahar, din Afganistan.

În iunie 2014, militarului i-a fost montată o proteză bionică performantă cot-mână, conform standardelor impuse de protocolul de recuperare. Acest mecanism corespunde integral nevoilor pacientului, permiţându-i o mai bună adaptare la o viaţă socială normală.

Intervenţia medicală de protezare a fost o premieră a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” şi a sistemului medical militar.

În prezent, deşi este încadrat în gradul I de invaliditate, Florinel Enache a fost menţinut în activitate, la cererea sa, şi este consilier al comandantului pentru problemele maiştrilor militari şi subofiţerilor la Batalionul 469 Sprijin Logistic „Putna” din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” din Focşani. – PROMPT MEDIA

foto:qmagazine.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.