Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Nu mai poate oricine să fie taximetrist

București: Nu mai poate oricine să fie taximetrist

DISTRIBUIȚI

taxi142196 – 28012016  – Guvernul a aprobat, în sfârșit, condiții mai riguroase în vederea creșterii siguranței persoanelor care folosesc serviciile de taxi. Certificatul de cazier judiciar al conducătorului auto care practică profesia de taximetrist trebuie să conțină mențiuni din care să rezulte că nu a fost condamnat pentru unele infracțiuni, stabilește o ordonanță adoptată de Guvern. Executivul a completat și modificat Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Actul normativ precizează explicit faptul că din certificatul de cazier judiciar al conducătorului auto care practică profesia de taximetrist și al managerului de transport în regim de taxi și închiriere trebuie să rezulte că aceștia nu au fost condamnați pentru infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice, infracţiuni privind traficul şi consumul de droguri, infracţiuni contra vieţii, sănătăţii şi integrităţii corporale, infracţiuni privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale și infracţiuni contra patrimoniului. Totodată, actul normativ va crea temeiul legal pentru Ministerul Transporturilor să reglementeze prin norme aprobate prin ordin de ministru existența și modul de dobândire a unui certificat de competență profesională pentru managerii de transport în regim de taxi și în regim de închiriere.

Certificatul de competență profesională va avea o valabilitate de 10 ani, iar pentru a-l obține trebuie îndeplinite o serie de condiții, între care absolvirea liceului, cu sau fără diplomă de bacalaureat, participarea la curs și promovarea unui examen, conform normelor ce vor fi aprobate prin ordinul ministrului Transporturilor.  – PROMPT MEDIA

foto:vremeanoua.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.