Acasă Uncategorized Olanda: Delegație română la lucrările Grupului la Nivel Înalt privind Abordarea Integratoare...

Olanda: Delegație română la lucrările Grupului la Nivel Înalt privind Abordarea Integratoare de Gen, de la Amsterdam

DISTRIBUIȚI

Ioana Cazacu142105 – 22012016  –  O delegație a Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), condusă de Ioana Cazacu, secretar de stat, participă la lucrările reuniunii Grupului la Nivel Înalt privind Abordarea Integratoare de Gen (HLG), care se desfășoară în Olanda, la Amsterdam.

Evenimentul, prezidat de Comisia Europeană şi organizat în colaborare cu preşedinţia olandeză a Uniunii Europene, are ca obiectiv definitivarea obiectivelor şi acţiunilor pe care preşedinţia olandeză intenţionează să le pună în aplicare în timpul mandatului său, în consultare cu reprezentanţii tuturor statelor membre.

Lucrările reuniunii, la care sunt prezenți reprezentanți ai țărilor membre UE, sunt deschise de ministrul pentru Educație, Cultură și Ştiință din Olanda, Jet Bussemaker, şi de directorul Direcției Generale pentru Justiţie – Unitatea Egalitate între femei şi bărbaţi din cadrul Comisiei Europene, doamna Salla Saastamoinen.

Oficialii europeni prezenți discută, printre altele, despre Angajamentul Strategic pentru Egalitatea de Gen 2016 – 2019, evoluţiile înregistrate în domeniul egalității de gen în cadrul statelor membre ale UE, în special în urma recomandărilor specifice pentru fiecare țară din 2015, despre combaterea și finanțarea egalității de gen la nivelul UE, dar și despre programul UE cu privire la schimbul de bune practici.

Ioana Cazacu va susține, astăzi, o intervenție axată pe progresele înregistrate în România pentru obţinerea unei depline egalităţi de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi.

Grupul la Nivel Înalt privind Abordarea Integratoare de Gen a fost înființat în anul 2001 și are în structura sa reprezentanţi la nivel înalt, responsabili cu problematica egalităţii de gen desemnaţi de fiecare stat membru UE. – PROMPT MEDIA

foto:mmuncii.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.