Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Predoiu îi cere ministrului Prună să se pronunțe în cazul Nițu

Predoiu îi cere ministrului Prună să se pronunțe în cazul Nițu

DISTRIBUIȚI

tiberiu nitu142237 – 29012016  – Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției, îi cere actualului ministru – Raluca Prună – să ia o decizie în legătură cu procurorul general , cerându-i  spună clar dacă-l susţine pe Tiberiu Niţu sau dacă cere revocarea lui.

”Ministrul Justiţiei este obligat să clarifice lucrurile în cazul procurorului general, nu se poate sustrage acestei chestiuni”, a declarat la RFI Predoiu.

Acesta consideră că „acum, problema ajunge din nou la ministrul Justiţiei, pentru că înţeleg că au avut loc o serie de discuţii între dânşii, presa a speculat cum că ministrul Justiţiei i-ar fi cerut demisia domnului Niţu, ministrul Justiţiei n-a negat acest lucru, deci avem motive destul de serioase să credem în percepţia că ministrul Justiţiei i-ar fi cerut demisia procurorului general. Or în aceste condiţii, în care practic, eşti indirect implicat în procedurile declanşate de DNA pentru ridicarea imunităţii unui parlamentar, în condiţiile în care ministrul Justiţiei solicită sau dă de înţeles că solicită o astfel de demisie, poziţia domnului Niţu este foarte delicată şi pune în discuţie, dacă vreţi, credibilitatea funcţionalităţii sistemului la vârf, sistemul Ministerului Public este important şi nu trebuie să fie afectat de astfel de dileme”.

Predoiu, care este prim-vicepreședinte al PNL, crede că „ministrul Justiţiei trebuie să clarifice chestiunea: ori vine şi îşi declară sprijinul pentru procurorul general Niţu, declară că nu are nimic de obiectat cu privire la cooperarea dintre Ministerul Justiţiei şi Ministerul Public ori vine şi cere revocarea, pentru că ministrul Justiţiei are o presiune provenită dintr-un text constituţional, care spune că Ministerul Public îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei”.

Cătălin Predoiu precizează că „ministrul Justiţiei poate face o cerere de revocare în CSM, dar nu şi-a precizat o astfel de poziţie. Acum, ministrul Justiţiei e obligat să clarifice lucrurile, pentru că lumea stă şi se uită la Ministerul Public acum, ce se întâmplă acolo (…). Deci cred că în aceste zile trebuie să ne aşteptăm la o poziţie din partea ministrului Justiţiei, nu se poate sustrage acestei chestiuni”.

Procurorul general este suspectat că ar fi beneficiat ilegal de coloane oficiale. Tiberiu Niţu a dat de înţeles că nu va demisiona, pentru că se consideră nevinovat şi pentru că acest caz nu-i afectează activitatea. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.