Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ministrul Comănescu s-a întâlnit cu delegaţia Consiliului de Afaceri Americano- Român...

București: Ministrul Comănescu s-a întâlnit cu delegaţia Consiliului de Afaceri Americano- Român (AMRO)

DISTRIBUIȚI

Comanescu - AMRO142654 – 23022016 – Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a primit, la 22 februarie 2016, delegaţia Consiliului de Afaceri Americano – Român (AMRO), aflată în România cu prilejul celei de-a patra misiuni anuale de promovare economică. Şeful diplomaţiei române a salutat prezenţa AMRO la Bucureşti, evidenţiind prioritatea pe care o acordă dezvoltării diplomaţiei economice. A reiterat importanţa aprofundării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre România-SUA, obiectiv împărtăşit de cele două guverne, şi potenţialul deosebit pentru amplificarea cooperării pe acest palier.

În acest sens, ministrul a subliniat performanţele economiei româneşti şi prognozele pozitive pentru 2016, încurajându-i pe investitorii americani să valorifice oportunităţile oferite de România pe termen lung pentru extinderea operaţiunilor şi sporirea investiţiilor în România. În actualul context de securitate din regiune, a invitat companiile să evalueze posibilitatea de relocare în ţara noastră a proiectelor de investiţii având în vedere creşterea economiei româneşti, stabilitatea internă a României în raport cu alte state din vecinătate, şi acţiunile Guvernului pentru creşterea eficienţei, transparenţei şi predictibilităţii cadrului legislativ.

A reafirmat interesul autorităţilor române pentru valorificarea de către companiile americane a potenţialului de ”hub” al ţării noastre în regiune în domenii de cooperare strategică precum IT, infrastructură, securitate energetică. Totodată, a exprimat interesul pentru dezvoltarea de proiecte comune ale firmelor americane şi româneşti pe terţe pieţe. Şeful diplomaţiei române a solicitat companiilor americane să sprijine obiectivul accederii României în programul Visa Waiver.

Delegaţia AMRO a mulţumit şefului diplomaţiei române pentru sprijinul constant acordat de MAE iniţiativelor Consiliului şi în derularea dialogului cu instituţiile româneşti din administraţia centrală. Reprezentanţii conducerilor companiilor americane au exprimat satisfacţia pentru proiectele pe care le desfăşoară în România, precum şi interesul de a contribui, în continuare, la amplificarea schimburilor economice româno-americane. A apreciat deschiderea manifestată de instituţiile româneşti, reiterând necesitatea continuităţii politicilor guvernamentale în planul stabilităţii fiscale şi a climatului investiţional, având în vedere natura proiectelor pe care le derulează în România, pe termen lung.

Consiliul de Afaceri Americano-Român (American – Romanian Business Council – AMRO) este o organizaţie non-profit cu sediul la Washington, având drept obiectiv promovarea relaţiilor economice dintre SUA şi România, a fost lansat la 25 ianuarie 2012, la Washington. Avea iniţial 10 companii membre. În prezent, AMRO are în componenţă 20 companii americane de renume, cum ar fi: ADM, Amgen, American International Forest Products, Amerocap, Cargill, Coca-Cola Company, Eli Lilly, ExxonMobil, Johnson & Johnson, Lockheed Martin, MetLife, Mega Company, Philip Morris International, Pfizer, Raytheon, Smithfield, Textron, Timken, Tumac şi Warburg Pincus. Acestea activează în diverse domenii de afaceri: energie, agricultură, industria de apărare, industria farmaceutică, industria prelucrătoare, infrastructură de stocare, asigurări. Funcţia de preşedinte este deţinută de Eric Stewart. – PROMPT MEDIA

foto:mae.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.