Acasă Externe Germania și Franța îndeamnă Ucraina să continue reformele

Germania și Franța îndeamnă Ucraina să continue reformele

DISTRIBUIȚI

 Frank-Walter Steinmeier și Jean-Marc Ayrault142655 – 23022016 – Miniștrii german și francez de Externe, Frank-Walter Steinmeier și Jean-Marc Ayrault, au îndemnat Ucraina ”să rămână fidelă spiritului din (piața) Maidan” și ”să continue reformele”, potrivit romaniatv.net.

Reformele sunt atât de importante încât ”toate forțele politice și economice din țară conștiente de responsabilitățile lor” trebuie să ia parte la acestea, au scris în ediția de luni a FAZ cei doi demnitari care urmează să se deplaseze la Kiev pentru o vizită de două zile cu scopul de a consolida armistițiul în Estul separatist prorus.

Cu toate acestea, reformele sunt îngreunate de conflictul din est, unde, în pofida instituirii unui armistițiu în septembrie, continuă să izbucnească sporadic ciocniri între separatiști și forțele guvernamentale, au menționat cei doi miniștri, care au insistat în legătură cu necesitatea aplicării acordului de la la Minsk, semnat în februarie 2015, potrivit Agerpres.

Ucraina se află din nou în plină criză politică, coaliția prooccidentală la putere fiind amenințată să se destrame.

Foarte impopular, premierul Arseni Iațeniuk, criticat pentru lentoarea reformelor, precum și pentru scandalurile de corupție care i-au afectat anturajul, a scăpat marți unei moțiuni de cenzură în parlament. În aceeași zi, președintele ucrainean, Petro Poroșenko, i-a cerut la rândul său să demisioneze. – PROMPT MEDIA

foto:lefigaro.fr

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.