Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: PNL vine în sprijinul cetățenilor care solicită acte doveditoare ale drepturilor...

București: PNL vine în sprijinul cetățenilor care solicită acte doveditoare ale drepturilor la pensie

DISTRIBUIȚI

Lucian Bode142322 – 04022016  –  În plenul Camerei Deputaților, a fost adoptată cu majoritate de voturi propunerea legislativă  pentru modificarea şi completarea alin.(1) al art.3 din Ordonanţa Guvernului nr. 71/2002 privind organizarea şi funcţionarea serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat de interes local. Prin această intervenție legislativă s-a urmărit completarea cadrului legal existent în sensul în care se va permite și administrațiilor publice locale (consilii locale și județene) să poată organiza activități ce țin de gestionarea fondului arhivistic. În acest fel, se asigură baza legală pentru acele autorități locale care și-au manifestat intenția și care dispun de resursele necesare organizării activității de gestionare a  fondului arhivistic. Mai exact, prin introducerea alin. (1) al art.3 din Ordonanța 71/2002, se oferă oportunitatea administrațiilor publice locale să  asigure servicii arhivistice, dar cu condiția autorizării acestora conform Legii Arhivelor Naționale pentru prestarea de servicii arhivistice.

În mod nedrept, până în prezent, acest drept a fost îngrădit, iar zeci de mii de cetățeni s-au aflat în imposibilitatea de a avea acces la acte doveditoare ale drepturilor patrimoniale de asigurări sociale. Realitatea post-decembristă ne-a arătat faptul că fostele întreprinderi de stat au fost desființate sau privatizate, iar unele fonduri arhivistice au fost abandonate, altele au fost fărămițate, generând situații dificile pentru foarte mulți români care solicită acte doveditoare ale drepturilor la pensie.

Implicarea autorităților publice locale în această activitate arhivistică ar demonstra o preocupare reală față de interesul cetățenilor și ar reprezenta un pas major în vederea îmbunătățirii accesului la informații de multe ori vitale pentru aceștia.

Astfel, Camera Deputaților în calitate de for decizional a creat cadrul legal necesar implicării autorităților locale în soluționarea zecilor de mii de cereri care vizau calcularea dreptului la pensie, declară deputatul liberal Lucian Bode. –  PROMPT MEDIA

foto:lucianbode.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.