Acasă Politic După eșecul aderării României la Schengen, USR anunță moțiune împotriva ministrului Lucian...

După eșecul aderării României la Schengen, USR anunță moțiune împotriva ministrului Lucian Bode și chemarea în Parlament a ministrului Bogdan Aurescu

DISTRIBUIȚI

 167391 – 13122022 –  USR și Forța Dreptei anunță depunerea unei moțiuni simple contra ministrului de Interne, Lucian Bode, și chemarea în Parlament a ministrului de Externe Bogdan Aurescu pentru a da explicații în urma respingerii aderării României la Schengen.

Cătălin Drulă, președintele USR consideră că ministrul de Interne, Lucan Bode a pus în pericol intrarea Rimâniei în Schengen: ”Pentru acest eșec major al politicii externe românești trebuie să existe asumare și responsabil”, declară Drulă, care susține, pe de altă parte că ”… responsabilul principal este la Cotroceni”.

Din același motiv și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, va fi ”chemat în Parlament”, pentru a da explicații.

„Vorbim de un eșec colosal, e absolut rușinos ce se întâmplă, e probabil cel mai mare eșec al diplomației românești din ultimii 20 de ani”, mai spune liderul USR.

În altă ordine de idei, Cătălin Drulă anunță un demers parlamentar al partidul austriac NEOS, din aceeași familie europeană cu USR, care ”va cere un vot în Parlamentul austriac, în Comisia de politică externă, pe această temă”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.