Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: România va avea cel mai mare parc național din Europa

București: România va avea cel mai mare parc național din Europa

DISTRIBUIȚI

Piatra Craiului142701 – 25022016 –  Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, a efectuat o vizită în zona munților Piatra Craiului, Făgăraș, Leaota și Iezer-Păpușa. Acțiunea a avut dublu scop: echipa ministerului a survolat aceste zone pentru vizualizarea efectelor tăierilor ilegale și a celor de reconstrucție ecologică, dar și pentru a observa, ceea ce este considerată cea mai mare zonă de sălbăticie din Europa. Cu o suprafață combinată de peste 200.000 de ha, această zonă ar putea deveni o arie naturală protejată sălbatică, la fel de emblematică pentru Europa, cum este Yellowstone pentru SUA sau Parcul Național Serengeti pentru Africa.

”M-am reîntors în zona munților Făgăraș, de data aceasta însoțită de experți internaționali și locali, pentru a vedea dimensiunea tăierilor ilegale de păduri în această zonă. Cu această ocazie am discutat cu specialiștii despre oportunitatea ca munții Piatra Craiului, Făgăraș, Leaota și Iezer-Păpușa să constituie nucleul unui viitor parc național emblematic, un adevărat Yellowstone al Europei! Viziunea acestui proiect pe termen lung este de a onora România pentru extraordinarul său capital natural prin crearea unui parc național unic în Europa, atât prin dimensiune, cât și prin bogăția diversității faunistice și floristice”, a declarat Cristiana Pașca Palmer.

În cadrul discuțiilor ministrul a făcut referiri și la beneficiile comunităților locale în contextul în care acest proiect ar putea fi realizat: ”este o oportunitate extraordinară de dezvoltare pentru comunitățile locale, prin eco-turism și alte activități de economie verde care pot fi atrase în zonă. Peste 450 milioane de oameni trăiesc la o distanță de maximum 3 ore de zbor de această zonă, ceea ce reprezintă un potențial turistic imens. Susțin această inițiativă și, împreună cu echipa Ministerului Mediului, vom colabora activ cu partenerii noștri pentru a face pași concreți ca acest proiect să prindă contur”, a menționat ministrul Mediului. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.