Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Plan integrat de acţiuni pentru românii de pretutindeni

Plan integrat de acţiuni pentru românii de pretutindeni

DISTRIBUIȚI

stoenescu142249 – 01022016  –  Planurile de acțiuni ale tuturor instituțiilor cu atribuţii privind problematica românilor de pretutindeni vor fi centralizate, iar documentul rezultat va fi făcut public, la propunerea formulată de Dan Stoenescu, ministrul pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, în cadrul reuniunii de săptămâna trecută a Consiliului Consultativ Interinstituţional (CCI) pentru românii din străinătate.

Principalele teme ale reuniunii au vizat utilizarea eficientă a resurselor instituţionale disponibile, precum şi elaborarea unui plan integrat de acţiuni concentrat pe problemele abordate în timpul discuțiilor.

La CCI, care a avut loc la sediul MAE au participat reprezentanţi ai Administrației Prezidențiale, Senatului – prin Comisia românilor de pretutindeni, Camerei Deputaților – prin Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, Cancelariei Prim-ministrului, MAI, Ministerului Culturii, Ministerului Educaţiei, Ministerului Muncii, Ministerului Tineretului, precum și reprezentanți ai ICR, Secretariatului de stat pentru culte, Patriarhiei Române, Societăţii Române de Televiziune, Societăţii Române de Radiodifuziune, Institutului Eudoxiu Hurmuzachi, Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni și ai Oficiului Românilor din Străinătate.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate obiectivele strategice sectoriale ale Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, care cuprind proiecte pentru îmbunătățirea activității Departamentului, întărirea legăturilor culturale cu comunitățile istorice românești, implementarea spațiului comunicațional comun România – Republica Moldova, dar și proiecte ce privesc procese interne, gestionarea resurselor umane și financiare sau procese legislative.

Participanţii  la eveniment au formulat propuneri concrete în scopul coordonării activităţii care vizează dinamica relațiilor dintre românii din afara granițelor și autorități. Consiliul Consultativ Interinstituţional pentru românii din străinătate se va reuni lunar, sub coordonarea ministrului delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni. –  PROMPT MEDIA

foto:mae.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.