Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Transport legal, dar necivilizat între București și Ilfov

București: Transport legal, dar necivilizat între București și Ilfov

DISTRIBUIȚI

transport 143080 – 16032016 – Deputaţii PSD, membri ai Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură, au votat, în cadrul şedinţei de marţi, 15 martie, pentru un raport de adoptare al formei aprobate de Senat a Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.63/2015 pentru prelungirea valabilităţii licenţelor de traseu şi a programului de transport în baza cărora se efectuează serviciile regulate de transport de persoane între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov.

Ca urmare a Hotărârii nr.747 din aprilie 2014, pronunţate de Tribunalul Buzău, s-a dispus suspendarea programelor de transport public de persoane cu autobuze, prin servicii regulate, între unităţile administrativ-teritoriale în zona metropolitană Bucureşti, până la judecarea în fond a cauzei. Forma adoptată de Senat şi aprobată în cadrul Comisiei urmăreşte continuitatea efectuării serviciilor regulate de transport, în condiţii de legalitate, precum şi evitarea practicilor ilicite prin asigurarea unui cadru legal de efectuare a acestor servicii. Amendamentele adoptate de Senat şi aprobate ulterior în şedinţa Comisiei pentru Transporturi introduc în text, spre prelungirea valabilităţii, şi licenţele de traseu şi programele de transport public judeţean/local de persoane, în cazul în care procedura de atribuire a acestora a fost suspendată prin hotărâri ale instanţelor de judecată. Adoptarea acestei iniţiative asigură cadrul legal pentru efectuarea serviciilor regulate de transport de persoane, dar şi necesarul de transport pentru aproximativ 110.000 călători/zi doar între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov.

De asemenea, în cadrul şedinţei din 15 martie, discuţiile privind Pachetul de legi de modificare şi completare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu excepţia Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.21/2014 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice – proiect ce a primit raport de adoptare în cadrul şedinţei, au fost amânate până la finalizarea dezbaterilor din Senat asupra  proiectului de nou Cod Rutier. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.