Acasă Politic Fregatele ”Regele Ferdinand” și ”Regina Maria” vor fi modernizate

Fregatele ”Regele Ferdinand” și ”Regina Maria” vor fi modernizate

DISTRIBUIȚI

fregata143093 – 16032016 –  Fregatele ”Regele Ferdinand” și ”Regina Maria” vor fi dotate cu sisteme de rachete antiaeriene, de rachete antinavă și sisteme de tunuri şi/sau rachete pentru apărare contra rachetelor antinavă, dar și cu senzori cu performanţe superioare (radare, electronooptici şi sonar tractat). Acestea vor fi integrate într-un Sistem de Conducere a Luptei computerizat, modern, care va permite îndeplinirea întregii game de misiuni specifice fregatelor. Anunţul de participare pentru iniţierea programului de modernizare a fregatelor din clasa T22R – etapa a II-a a fost publicat astăzi, 16 martie, în sistemul electronic de achiziţii publice.

Procedura aplicată pentru atribuirea contractului este „licitaţia restrânsă”, organizată în baza OUG nr. 114/2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii.

Modernizarea navelor se va realiza, în mod obligatoriu, în România, ca cerinţă de securitate a aprovizionării, potrivit art. 1 alin. (1) şi art. 50 din OUG nr. 114/2011, coroborate cu art. 346 alin. (1) din Tratatul de Funcţionare al Uniunii Europene, fiind aprobată de CSAT prin Memorandumul cu tema: Programul multianual „Fregata multifuncțională – modernizare etapa a II-a”. –  PROMPT MEDIA

foto:reporterntv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.