Acasă Externe Olanda: Românii din Olanda s-au întâlnit cu prim-ministrul Cioloș

Olanda: Românii din Olanda s-au întâlnit cu prim-ministrul Cioloș

DISTRIBUIȚI

Ciolos - Olanda - romani142974 – 10032016 –  Premierul Dacian Cioloș a efectuat o vizită de lucru la Haga, unde a prezentat omologului său olandez, Mark Rutte, și celorlalți oficiali cu care a avut întrevederi, prioritățile guvernului din perspectiva măsurilor menite să încurajeze investițiile și schimburile economice bilaterale, dar și din perspectiva reformei administrației avute în vedere de actualul executiv. O parte importantă a discuțiilor a fost alocată argumentelor în favoarea aderării României la Spațiul Schengen. Prim-ministrul român a evidențiat stabilitatea politică și economică a țării noastre, precum  și maturizarea societății românești în contextul progreselor consemnate în cel mai recent raport din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) al Comisiei Europene. Societatea românească este capabilă să-și asume, ea singură, fără monitorizare din exterior, responsabilitatea pentru independența justiției și lupta împotriva corupției. ”Acest gen de argumente sunt importante pentru poziția pe care partenerii europeni o vor avea inclusiv față de subiectul aderării la Schengen”, consideră premierul român.

Vizita premierului Dacian Cioloș în Olanda, actuala deținătoare a președinției Consiliului Uniunii Europene, este prima vizită a unui șef de guvern român în această țară după 10 ani. ”România este pregătită să adere la Schengen, iar acest gen de dialog este extrem de important pentru a prezenta realitățile din țara noastră”, a declarat premierul Cioloș.

La rândul său, premierul olandez, Mark Rutte, a felicitat România pentru progresele înregistrate.
Un alt de interes de pe agenda întrevederilor din Olanda a fost cel al fenomenului migrației, discutat și la reuniunea șefilor de stat și de guvern din Uniunea Europeană cu Turcia, la care a participat și premierul român.

Primul-ministru Dacian Cioloș a reafirmat poziția României, spunând că țara noastră susține importanța controlului frontierelor externe ale Uniunii Europene și a controlului fluxului migrator ilegal. România. De asemenea, România susține ideea unui sistem european de gardă de coastă și frontieră care să vină în sprijinul Agenției Europene pentru Gestionarea Cooperării Operaționale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene FRONTEX. România susține crearea unei Agenții pentru Pază Europeană de Frontieră și de Coastă și este gata să se ofere pentru a găzdui sediul pentru o parte a acestei agenții.

 Pe lângă dejunul de lucru cu omologul olandez Mark Rutte, premierul Dacian Cioloș a avut întrevederi cu Ankie Broekers-Knol, presedintele Senatului olandez, cu Khadija Arib, președintele Camerei Reprezentanților din Parlamentul olandez, și cu membrii Comisiilor pentru afaceri europene din legislativul de la Haga.

Vizita premierului Dacian Cioloș la Haga s-a încheiat cu o întâlnire cu comunitatea românilor din Olanda. Cu acest prilej, prim-ministrul român i-a mulțumit și i-a înmânat o diplomă de merit doctorului chirurg Kees van der Vlies, de la Spitalul Public din Rotterdam, coordonatorul echipei de medici olandezi care s-au ocupat de cei 6 pacienți români cu arsuri de la ”Colectiv”, spitalizați în Olanda. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.