Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Guvernul, singura șansă de salvare a Cazinoului din Constanța

București: Guvernul, singura șansă de salvare a Cazinoului din Constanța

DISTRIBUIȚI

 Chiru143487 – 05042016 – Senatorul Christian Gigi Chiru i-a adresat o interpelare prim-ministrului Dacian Cioloş, pe tema reabilitării și posibilității includerii Cazinoului pe lista monumentelor UNESCO, pentru ca această clădire-simbol a Constanţei să poată fi salvată de la distrugerea totală.

 În documentul adresat şefului Guvernului, parlamentarul constănţean spune că, de 16 ani, Cazinoul din Constanţa a fost tratat nu ca un simbol al oraşului şi al ţării, aşa cum ar fi fost normal, ci ca o minge de ping-pong. ”În 2000, la final de mandat, predecesorul lui Radu Mazăre a reuşit, printr-o decizie a judecătorilor, să readucă bătrânul Cazinou în patrimoniul Constanţei. (…) În 2007, prin ”dărnicia” lui Radu Mazăre, Cazinoul a fost concesionat unei firme care l-a adus în starea de degradare în care se află şi astăzi. Odată contractul de concesiune reziliat, clădirea-simbol a fost, din nou, pasată de la Primărie, la Compania Naţională de Investiţii şi invers. Scopul declarat, dar nerealizat, a fost reabilitarea Cazinoului. Chiar și astăzi, clădirea care străjuieşte marea este o paragină, oferind constănţenilor şi turiştilor un peisaj sumbru”, se arată în interpelare. Mai mult decât atât, reabilitarea a fost tratată nu ca o necesitate, ci mai mult ca temă de campanie, transformând Cazinoul în agent electoral. Iar această situaţie trebuie să înceteze.

În opinia senatorului Chiru, implicarea Guvernului în demersul salvării Cazinoului este unica salvare a acestuia. De aceea, parlamentarul constănţean l-a interpelat pe primul-ministru Cioloş cu privire la acest aspect, care este de importanță, atât locală, cât și națională. De asemenea, senatorul Chiru este de părere că există suficiente argumente în favoarea includerii Cazinoului pe lista monumentelor UNESCO, astfel încât această clădire-simbol a Constanţei poate fi salvată de la distrugerea totală. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.