Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: România nu are motive serioase să se teamă de Rusia

București: România nu are motive serioase să se teamă de Rusia

DISTRIBUIȚI

Ioan Mircea Paşcu143975 – 29042016 –  România nu are motive serioase să se teamă de Rusia, pentru că este acoperită cât se poate de clar de Articolul 5, declară la RFI Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al Parlamentului European şi fost ministru al Apărării. Eurodeputatul PSD comentează recentele ameninţări ale Moscovei la adresa NATO, implicit a României.

Ioan Mircea Paşcu crede că ”toată această intensificare a ameninţărilor şi avertizărilor ruse este legată de faptul că se apropie summit-ul de la Varşovia, că în momentul de faţă se definitivează documentele şi ca atare, Rusia vrea să fie sigură că poziţia ei este bine înţeleasă de aliaţi. Numai că trebuie să avem în vedere totuşi că toată această situaţie din Marea Neagră a fost creată prin mişcările militare ale Rusiei, anexarea ilegală a Crimeii, după aceea militarizarea Crimeii, după aceea tot felul de alte mişcări militare în jurul Mării Negre făcute de Rusia, la care NATO a răspuns şi a răspuns după câteva luni de la aceste mişcări”.

Are România motive serioase să se teamă de Rusia în acest context? ”Nu, eu nu cred, pentru că suntem acoperiţi cât se poate de clar de Articolul 5, măsurile luate de NATO nu sunt măsuri legate numai de România, ci sunt luate în întreg contextul flancului de est, care este ameninţat de Rusia şi din acest punct de vedere, suntem în această alianţă şi mergem împreună cu această alianţă”, spune parlamentarul european.

Pașcu este de părere că Rusia a revenit la practicile de provocare din timpul Războiului Rece, iar noi încercăm să răspundem la aceste practici, căutând să iniţiem un schimb de opinii şi o negociere cu Rusia, să găsim o formulă prin care să ajungem la nişte documente care să evite asemenea lucruri. ”Şi aici este paradoxul, că pe de o parte, Rusia este cea care a schimbat situaţia, din interesele ei şi noi reacţionăm încercând să-i angajăm încă o dată într-o chestiune pe care ei înşişi au încălcat-o, să facem alta”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.