Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Pașcu, despre cele două ”bețe” ale Rusiei

București: Pașcu, despre cele două ”bețe” ale Rusiei

DISTRIBUIȚI

Ioan Mircea Paşcu144417 – 30052016 – Ministerul român de Externe ar trebui să ceară explicaţii ambasadorului grec la Bucureşti, după ce Vladimir Putin a ameninţat România şi Polonia pe tema scutului antirachetă, într-o conferinţă de presă comună cu premierul grec, Alexis Tsipras, la Atena. Declaraţia a fost făcută la RFI de eurodeputatul PSD Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al PE şi fost ministru al Apărării.

În opinia lui Ioan Mircea Paşcu, ”singura chestiune care rămâne să spunem aşa în suspans este că această declaraţie a fost făcută cu un premier al unei ţări membre NATO, care e aliat cu noi şi pe care nu l-am auzit să fi contracarat cumva această chestiune. Până la urmă, Grecia şi domnul Tsipras sunt aliaţi cu noi, cu România şi cu Polonia, nu cu Rusia şi ca atare nu văd de ce tăcerea lui, care înseamnă de fapt o acceptare implicită a acestei ameninţări poate să fie tolerată. Eu am şi sugerat Ministerului de Externe să ceară nişte explicaţii legate de aceste chestiuni ambasadorului elen la Bucureşti”.

Fostul ministru al Apărării crede că ”ruşii n-au ce să facă în momentul de faţă. Ori lansează un atac, ceea ce e o nebunie şi e de neconceput, ori n-au decât să continue cu asemenea ameninţări”. Vicepreşedintele PE spune că ”Rusia chiar şi atunci când practică politica băţului, a bâtei şi a morcovului, de fapt ea nu practică o asemenea politică, ea are două beţe, unul mai mare şi unul mai mic şi favoarea pe care ţi-o face e să te bată cu băţul mai mic”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.