Acasă Economie București: Transportatorii contestă proiectul de lege RCA transmis de ASF în Parlament

București: Transportatorii contestă proiectul de lege RCA transmis de ASF în Parlament

DISTRIBUIȚI

 – 143624 – 12042016 – Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) semnalează faptul că în proiectul Legii privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule (RCA) trimis de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în Parlament sunt respectate integral doar două din propunerile transportatorilor, parțial sunt îndeplinite două puncte cerințe, în timp ce alte opt propuneri, deși convenite în discuțiile anterioare, nu au mai fost incluse în proiectul de lege.În forma actuală, proiectul de lege RCA nu soluționează cea mai importantă problemă care a generat protestele transportatorilor și a condus la demararea discuțiilor cu Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru identificarea modalităților prin care să se realizeze un sistem de control al tarifelor de primă RCA, pe elemente de cost fundamentate, general acceptate de asigurători, asigurați și ASF.

Dacă acest proiect de lege RCA ar urma să fie adoptat ne-am putea trezi din nou cu majorări ale tarifelor RCA, iar reprezentanții ASF vor fi din nou mirați că tarifele RCA cresc, deși ei au avut ”cele mai bune intenții”. Actualul proiect de lege nu oferă predictibilitate pe o piață cu o concurență perturbată, unde aparent fiecare face ce vrea, iar arbitrul ASF este depășit”, a declarat Radu Dinescu, secretar general al UNTRR.

Cu ocazia întâlnirii din 4 aprilie 2016, asociațiile transportatorilor rutieri UNTRR, ARTRI, COTAR, APTE, APULUM și FORT au solicitat ASF includerea  a 12 propuneri în noul proiect de lege RCA. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.