Acasă Externe Agenda Europeana Rusia: Efective secrete ruse ar fi infiltrate în multe ţări din Occident

Rusia: Efective secrete ruse ar fi infiltrate în multe ţări din Occident

DISTRIBUIȚI

RUSSIA-FRANCE-POLITICS-DIPLOMACY– 143621 – 12042016 – Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat acumularea de efective militare secrete în ţări vest-europene, inclusiv în Germania, grupurile de elită putând fi activate în caz de necesitate, afirmă surse citate de revista germană ”Bild”, citate de Mediafax.ro.

Informaţiile au fost obţinute de publicaţia germană din surse din cadrul serviciilor secrete şi din cartea ”Războiul ascuns al lui Putin“, scrisă de biograful liderului de la Kremlin, Boris Reitschuster.

Conform surselor citate, Rusia are ”grupuri combatante secrete” în multe ţări vest-europene, inclusiv în Germania. Este vorba de membri ai Serviciului rus de informaţii militare (GRU) specializaţi în operaţiuni de comando, care, în caz de necesitate, pot fi activaţi să desfăşoare operaţiuni.

Militarii ruşi ar urma să fie aprovizionaţi cu armament de unităţi de elită ale Forţelor aeriene. ”Aceste grupuri de luptă sunt un instrument principal de care dispune Vladimir Putin în eventualitatea unui conflict militar cu Occidentul“, confirmă biograful Boris Reitschuster pentru ”Bild“.

Conform surselor citate, efective secrete ruse sunt în multe ţări vest-europene, inclusiv în Germania, Cehia şi Elveţia, unii membri fiind infiltraţi în serviciile de securitate statale. Efectivele secrete ruse efectuează în mod constant exerciţii militare în Alpii elveţieni, precizează ”Bild”. Serviciile secrete occidentale ar fi identificat în ultimul an cel puţin 300 de indivizi suspectaţi că ar fi membri ai Serviciului rus de informaţii militare (GRU). PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.